«Jeg kommer snart»

bookmark

En musikalsk komedie om å ikke få det til

lørdag 27. februar 2016, kl. 19:30

Sal: Wergeland

Arrangør: Akershus Teater

Inngang: Billett

Ett prosjekt.
Èn uke.
Èn kvinne.
– Og en russisk au pair.
Kommer du?
Jeg kommer snart!

På en komisk måte setter forestillingen fokus på noen av de idealene vi prøver å leve opp til. Samtidig belyser vi forholdet mellom hovedkarakteren Julie og aupairen hennes, som er Julies rake motsetning. Dette er en absurd forestilling om å strekke til og være god nok som man er.

Julie har faket orgasme siden hun debuterte seksuelt, men en dag blir hun lei av å fake. Hun vil oppleve ekstasen, hun vil oppleve ”the real thing”! Hun vil komme til kjernen av dette mysteret og oppleve det alle snakker om og som får verden til å gå rundt. I Dagbladet leser hun at man kan trene seg til, spise seg eller puste seg til en orgasme. Hvor vanskelig kan det egentlig være?

Den manglende orgasmen er ikke det eneste feltet hvor Julie ikke strekker til. Hun føler seg ikke som den kokken, moren eller fristerinnen hun burde være. I alle fall ikke når hun får konkurranse av husets au-pair som kan lage suppe på en spiker, flørter med mannen og ligger med håndverkeren, samtidig som hun tar seg av barna.

En metafor på det perfekte liv
– Jeg kommer snart handler om følelsen av utilstrekkelighet som både menn og kvinner føler på, i et samfunn der idealet er å være perfekt, forteller regissør Vibeke Flesland Havre. Samtidig er dette en vittig forestilling som gir et nært bilde av hovedkarakterens feil og mangler, noe som gjør at vi blir glad i henne og føler at vi kan identifisere oss med henne. Forestillingen får oss til å innse at det perfekte er temmelig kjedelig, fortsetter regissøren.

En musikalsk komedie
– For Julie er Prosjektet Orgasme et prosjekt som har ventet lenge, men som man utsetter og som det aldri helt passer å ta tak i. Når hovedkarakteren får seg au-pair, kommer Prosjekt Orgasme på dagsorden, men au-pairen er ikke helt sånn som Julie hadde forestilt seg. Hun er et fyrverkeri av musikk, sang, dans og absurde innfall. Hun er en hyllest til alt som er rart og annerledes, hun er seg selv fra topp til tå, omtenksom, elskelig og helt uten skam.