"Jeg sverget"

“Jeg sverget”

bookmark

Hvorfor jeg kjemper for frihet og mot islam

torsdag 2. april 2020, kl. 18:00 til kl. 20:00 – Avlyst

Sal: Skram

Arrangør: Ex-Muslims of Norway

Inngang: Gratis

Bok presentasjon og samtale med Mina Ahadi, iransk-østerisk ex-muslim, politisk aktivist, forfatter og grunnleggeren av verdens første eks-muslim organisasjon, Central Council of Ex-Muslims Germany.

For Mina Ahadi er det å vende seg bort fra tro en grunnleggende rettighet; ifølge islamsk lov er det en forbrytelse. Dette er grunnen til at den iranskfødte kvinnen har blitt truet med døden av fundamentalister siden hun grunnla “Central Council of Ex-Muslims”. I hennes bok(tysk) forklarer den modige kjemperen om menneskerettigheter og kvinners rettigheter, hvorfor islamisme er en fare i Tyskland og hvorfor vi må ikke tolerere et parallelt muslimsk samfunn.

Mina Ahadi er imot trosbaserte lover og fremmer statsborgerrettigheter og en sekulær lov. Ahadi er også hovedpersonen i International Committee Against Executions og International Committee Against Stoning. Hun er også hovedleder av det tyske Central Council of Ex-Muslims. Sentralrådet for eks-muslimer har som mål å bryte tabuet som følger med å gi avkall på islam og motsette seg apostasi lover og politisk islam.

Ahadi ́s mann, som også var en politisk aktivist, ble henrettet i Iran på datoen for parets jubileums bryllupdag . Hans henrettelse ble hennes motivasjon for å kjempe mot dødsstraff.
På grunn av dødstrusler mot henne, har hun levd under politibeskyttelse fra det øyeblikket hun ble vist offentlig som styreleder for sentralrådet for eks-muslimer.

20. oktober 2007 ble hun tildelt prisen for årets sekularist av UK’s National Secular Society.

Vi skal ha en samtale om hennes bok og aktivisme. Dele våre erfaringer og øke kunnskapen om farlige og politiske sidene av islam, menneskerettighets bruddene, apostasi og blasfemi lovene i islamske land. Vi skal prøve å bidra til å skape dialog og en sunn debatt rund islam som både teologisk, ideologisk og kulturelt perspektiv. Vi vil bidra til å normalisere aksepten av apostasi og blasfemi i Islam og informere storsamfunnet om menneskerettighetsbruddene som skjer i den islamske verden og om nødvendigheten med å hjelpe ex- muslim aktivister som trenger beskyttelse.

Panel deltakere: Mina Ahadi , Jeanette, Cemal Knudsen Yucel