Jeg valgte livetFoto: TV 2 (Kloppen) Andris Søndrol/ANTI (Kjøs)

Jeg valgte livet

bookmark

Å snakke om selvmordstanker

torsdag 5. september 2019, kl. 18:00 til kl. 20:00

Sal: Wergeland

Arrangør: LEVE, Unge LEVE, Røde kors og Røde kors ungdom

Inngang: Gratis

Konferansier og leder av sofaprat: Solveig Kloppen

Hva kan bidra til at vi velger livet? Sammen med bl.a. psykolog Peder Kjøs ser vi noen av LEVEs nye filmsnutter om mennesker som tidligere har hatt selvmordstanker. De valgte livet og er takknemlige for det i dag. Og vi spør: må vi snakke om følelser? President i Røde Kors, Robert Mood, er en av flere som er med oss i sofaprat om menn, følelser og selvmord.

Peder Kjøs har i løpet av de siste årene blitt en av Norges mest synlige og anerkjente innen psykologi og terapi i Norge. Som terapeut i «Jeg mot meg» på NRK1 og gjennom sin podcast «Hos Peder», også distribuert av NRK, har han blitt et velkjent navn i norske husstander. Peder er også utgitt forfatter av en rekke bøker i ulike sjangre og skriver for noen av de største avisene i Norge.

Solveig Kloppen har laget mange ulike TV-programmer og er et kjent og kjært ansikt for den norske befolkning. I 2017 laget Kloppen TV2- dokumentaren «Det jeg ikke fikk sagt», hvor hun og hennes søster fulgte deres mor under hennes kreftsykdom. Seks uker etter at moren døde, tok Kloppens søster sitt eget liv. Solveig Kloppen ble nominert til årets publikumspris for sin dokumentarserie, under Gullruten 2019.

Arrangementet holdes med støtte fra NSSF (Nasjonalt senter for selvmordsforskning og -forebygging).

Arrangementet blir strømmet her.