Jens Bjørneboe 100 årfoto: Erik Berg

Jens Bjørneboe 100 år

bookmark

Dikt i dialog med musikk

søndag 6. desember 2020, kl. 13:00 til kl. 16:00 – Avlyst

Avlyst grunnet koronapandemien.

Sal: Kverneland (2. et)

Arrangør: Ensemble Pettoletti

Inngang: Påmelding til Vegardlund68@gmail.com

Priser: Ordinær 150,-

Dette er en reprise fra februar av forestillingen som presenterer Jens Bjørneboes dikt i dialog med sanger og instrumentalstykker av samtidige komponister; Krenek, Dessau, Neumann med flere. Medvirkende; Per Andreas Tønder (skuespiller og sanger) og Vegard Lund (gitar)

Barytonen Per Andreas Tønder har sin utdannelse fra Bergen musikkonservatorium og Guildhall School of Music and Drama i London. Per Andreas har sunget ved Den Norske Opera & Ballett, Den Nye Opera i Bergen, Operaen i Kristiansund, Opera Østfold og de fleste andre norske operakompanier i roller som Vicar i Brittens Albert Herring, Fader Laurentius i Anne Pedersdotter av Bræin, Barbaren i Sevilla i Forhekset ved DNO&B, tittelrollen i Brundibar og Dancaïro i Carmen av Bizet. I 2010 medvirket han i Knut Vaages «Veslefrikk» ved Den Nye Opera som vant Artes Publikumspris ved Armel Opera Competition and Festival i Szeged, Ungarn. Han har også spilt roller som Lysander i Shakespeare/Purcells Alvedronningen og Plante (muligens bregne) i Herbjørns verden ved Scene West i Oslo.

Vegard Lund er utøver på lutt, gitar og andre historiske strengeinstrumenter og er en av landets mest aktive musikere innen tidlig musikk. I løpet av de siste årene har han deltatt på en rekke festivaler, blant annet: Stavanger Kammermusikkfestival, Oslo Kammermusikkfestival, Musikkfestuke i Nordland og Stockholm tidligmusikkfestival. Som solist og kammermusiker har han deltatt på festivaler og konsertserier i de fleste europeiske land, i Sør-Afrika og i USA. Han har også jobbet som utøver og musikalsk leder i en lang rekke teater- og operaproduksjoner, og ikke minst som et sentralt element i lydbildet til flere spillefilmer som Kinamann og  Tordenskiold,, begge  i regi av Henrik Rubens Genz. Vegard Lund har deltatt på flere ti-talls CD-innspillinger som solist, akkompagnatør og kammermusiker.

Forestillingen spilles både kl. 13 og 14.30.