Kamerakuren: boklanseringIll.: Tonje Gjelsten Foto: Morten Krogvold

Kamerakuren: boklansering

bookmark

Foredrag om fotografi som medisin

fredag 27. september 2019, kl. 17:30 til kl. 19:00

Sal: Wergeland

Arrangør: Cappelen Damm

Inngang: Gratis

Kan fotografering gi deg bedre livsmestring? Kan pasienter lære noe av fotografer? Ja! sier lege og fotograf Torkil Færø. I foredraget forteller han om hvordan du kan fotografere deg til bedring. Det er de samme teknikkene du behøver enten du ønsker bedre bilder eller et bedre liv.

I Kamerakuren – Slik du takler øyeblikket, takler du alt presenterer Færø 55 praktiske og mentale oppgaver der du på en leken måte kan trene på viktige mestringsteknikker.

Fotografi, som livet generelt, handler om tilstedeværelse, handlekraft og refleksjonsevne. Det gjelder å være oppmerksom på og gripe øyeblikket. Nøkkelord for Kamerakurens oppgaver er balanse og ro, ansvar og aksept, lek og livglede, selvtillit og sjenerøsitet, vågemot og viljestyrke, framgang gjennom små skritt og store sprang.

Kamerakuren handler ikke om innstillingene i kameraet, for de viktigste innstillingene sitter i hodet! Når disse er på plass kan vi få til det vi vil – i bilder og i liv. Å fotografere tilfredstiller vårt urgamle nervesystem som er utviklet for å leke, jakte, samle og skape.

Livet er så stort og uoversiktlig, hvordan skal vi håndtere det? Ved å fokusere på livets minste bestanddel: øyeblikket. Slik vi takler hvert enkelt øyeblikk, takler vi alt. Dette er grunntanken i Kamerakuren. Og i fotografi er øyeblikket selve materialet. Å ta et bilde er en vanskelighet i miniatyr. Verktøyene for å løse Kamerakurens oppgaver kan du overføre til resten av livets uunngåelige og mer krevende vanskeligheter. Gjennom titusenvis av pasientmøter har Torkil Færø erfart at dårlig livsmestring kan gjøre deg syk. Å lære mestringsteknikker gjennom å ta bilder kan hjelpe deg til en mest mulig medisinfri helse. Fotografi som kunstterapi appellerer til kvinner og menn, ung og gammel. Verktøyet har vi allerede og bruker det daglig: Kamerakuren kan fint gjennomføres med mobiltelefon.

Du trenger imidlertid ikke være dårlig eller syk for å ha utbytte av Kamerakuren. Vi kan alle bli bedre!

Boklanseringen innledes med et 45 minutters foredrag, før redaktør Øivind Arneberg leder et bokbad med forfatteren. Det blir anledning til å stille spørsmål fra salen. Du kan også kjøpe boken i Litteraturhusets bokhandel til 350 kroner og få den signert med en oppmuntrende hilsen.

Hjertelig velkommen – ta gjerne med en venn!

Opptaket av arrangementet finner du her.

 

Sagt om boken:
Det som har manglet i dette feltet, har vært den mer objektive vitenskapelige siden av det kreative uttrykket. Det er derfor en begivenhet når Torkil Færø kommer med Kamerakuren. Med kombinasjonen av en lang karriere som lege med tusenvis av pasienter med en voksende virksomhet som fotograf, har han mulighet til å sette sammen viten på en ny måte. Og det gjør han til fulle i denne banebrytende boken.
— Audun Myskja, lege

Jeg har holdt over 300 workshops, i nærmere 20 land. Dette bør jeg kunne! Likevel lærer jeg masse når jeg fordyper meg i boken. Den er skrevet av en mann som møter livet fryktløst og med total åpenhet.
— Morten Krogvold, fotograf