Kampen for demokrati og ytringsfrihet i HongkongFoto: Anders Hammer

Kampen for demokrati og ytringsfrihet i Hongkong

bookmark

Se filmen 'Do Not Split' og møt regissøren

torsdag 11. mars 2021, kl. 18:00 til kl. 19:15

Sal: Digitalt

Arrangør: Norsk PEN

Inngang: Gratis, digitalt

Hvorfor begynte flere millioner hongkongere å demonstrere i 2019? Og hvordan reagerte de da håpet brast? Bli med oss på en visning av Anders Hammers fenomenale dokumentar “Do not split”! Hammer har fulgt flere av Hongkongs demonstranter tett under noen av de største demonstrasjonene i 2019 og inn i 2020. Filmen er nylig valgt som en av ti filmer på kortlisten til Oscar for beste korte dokumentar.

Lenge var Hongkong en oase for demokrati og ytringsfrihet i regionen. Demonstrasjonene kom som et resultat av et forslag om å utlevere mistenkte i straffesaker til fastlands-Kina – et land der regimekritikere risikerer lange fengselsstraffer uten lov eller dom. Lovforslaget var en direkte trussel mot Hongkongs demokrati og ytringsfrihet. Det tente en gnist i befolkningen. Ropene deres ble hørt over hele verden.

Etter fremvisningen inviterer Norsk PENs Kina-utvalg til en spennende samtale med regissør Anders Hammer og Hongkongkomiteens leder Jessica Chiu. Samtalen ledes av Inger Bentzrud, journalist og medlem av Norsk PENs Kina-utvalg.