Kampen om kvinnekroppen

bookmark

torsdag 9. februar 2017, kl. 18:00

Sal: Berner-kjelleren

Arrangør: Spiseforstyrrelsesforeningen

Inngang: Gratis

”Kampen om kvinnekroppen” er et visuelt og underholdende foredrag om feminisme, skjønnhetstyrrani og kjønnsroller anno 2016-17. 

I følge forskere bruker norske jenter mer tid foran speilet enn på lekser. Gutter og jenter fremstilles ulikt i media. Hvem sin skyld er det? Forfatter og journalist Marta Breen har gått «skjønnhetstyranniet» etter i sømmene. Hun peker på årsakene og går ikke av veien for å bruke humor for å gjøre poenget klart, for eksempel når hun dreier skjønnhetsperspektivet i de mest utfordrende og avkledde reklamekampanjene. Marta Breen viser fram en rekke eksempler på hvordan mediene framstiller kvinner og menn/jenter og gutter, hun kommer inn på den nye feministiske bølgen og viser eksempler på hvordan du kan yte motstand mot det kommersielle presset. Breen er en både underholdende og skarp stemme, ikke bare i feminismedebatten, men også i debatten om hva slags samfunn vi ønsker oss. 

Marta Breen har skrevet en rekke bøker om kvinner i kulturlivet, kjønnsroller og feminisme, blant annet ”Piker, vin og sang” som tar for seg historien om kvinnene i norsk pop og rock, og ”Født feminist. Hele Norge baker ikke.” Hun er også foredragsholder og driver en godt besøkt blogg som tar opp feministiske spørsmål med et humoristisk blikk. For tiden er hun leder i Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening.

Temakvelden er åpen for alle, det er ingen påmelding og fri entrè.

Hjertelig velkommen skal du være!