Kan et rødt Kina bli grønt? Og er vi fargeblinde?

bookmark

Arne Næss Seminarene

torsdag 20. februar 2014, kl. 19:00

Sal: Amalie Skram

Arrangør: Senter for utvikling og miljø, UiO og Framtiden i våre hender, Blindern

Inngang: Gratis

Vi hører at Kina utgjør den største trusselen mot miljøet. De nekter å forplikte seg internasjonalt og de åpner et kullkraftverk i uka. Men hva gjør de som er positivt? Hvordan er Kina ikke kun et problem, men også en del av løsningen?

Deltakere:
Håkon Vennemo: Økonom og Kinaekspert hos Vista Analyse. Han har bred erfaring med energi og miljø-situasjonen i Kina og har blant annet jobbet som rådgiver for verdensbanken på disse temaene.
Iselin Stensdal: Forsker på FNI med master i Kinastudier. Har fulgt de internasjonale klimaforhandlingene nøye, med spesielt fokus på den kinesiske delegasjonen. Hun vet også mye om hva som rører seg av grønne initiativer i Kina.
Inga Fritzen Buan: Rådgiver på klima og energi i WWF med bred erfaring fra Kina. Hun jobber tett med kinesisk WWF og skal snakke om Kinas lavutslippsutvikling og byplanlegging.
Bjørn K. Haugland: Leder av Det Norske Veritas’ globale divisjon forbærekraft og innovasjon. Haugland har tidligere bodd og arbeidet for DnV i Kina, han skal fokusere på rollen næringslivet spiller i Kinas grønne utvikling.

Les mer om arrangementet her