Kan EU forsvare Europa?

Kan EU forsvare Europa?

bookmark

Åpen lunsj og diskusjon

torsdag 10. januar 2019, kl. 13:00 til kl. 16:00

Sal: Berner-kjelleren

Arrangør: Yata Oslo og Den norske Atlanterhavskomité

Inngang: Gratis

Velkommen! Dørene åpner og lunsj serveres fra kl. 12.45. Ingen påmelding kreves.

 

Kan nye politiske tiltak gjøre EU til en makt som forsvarer Europa? Fremgang i samarbeidet om sikkerhet og forsvar er ingen selvfølge i tider med Brexit, aggresjon fra Russland, Trump som president, uro i NATO, terrorhandlinger, systempress fra stor migrasjon, voksende nasjonalisme og motvilje mot internasjonalt samarbeid. Likevel ser det ut til å blåse en ny vind i EUs forsvarspolitikk. Hvordan vil et mer ambisiøst og strukturert militært samarbeid se ut i praksis? Hva har faktisk blitt oppnådd, hva skal skje fremover, og hvordan passer Norge inn? Er EU i det hele tatt en godt egnet organisasjon for å drive forsvar? Våre gjester gir deg innsikt og inviterer til diskusjon:

 

– Thierry Béchet er EUs ambassadør til Norge siden 2017. Han har bred bakgrunn i det europeiske samarbeidet, senest som ambassadør til OSSE.

– Tove Gravdal er utenrikspolitisk journalist i Morgenbladet. Norges rolle i verden og fransk politikk er blant hennes spesialfelt.

– Øystein Svendsen er forsker på sikkerhet og forsvar ved NUPI og er stipendiat ved Københavns Universitet. Nylig publiserte han aritkkelen “Kan EU erstatte NATO?”

 

Please note that the Ambassador’s remarks and the following panel discussion will be held in English.