Kapitalens spøkelseFOto: Antonio Morales Garcia

Kapitalens spøkelse

bookmark

Samtale med Joseph Vogl

lørdag 26. januar 2019, kl. 17:30 til kl. 19:00

Sal: Skram (2. et)

Arrangør: Forlaget H//O//F og Rethinking Economics Norge

Inngang: Gratis

Rystende hendelser uten forvarsel, med fatale konsekvenser. Hva innebærer det å leve i en verden dominert av finansmarkeder?

Selv om finansøkonomien i flere tiår har vært kjennetegnet ved ustabilitet og tilbakevendende kriser, ser det ikke ut til å rokke ved den økonomiske teoriens antakelser om hvordan markeder oppfører seg. Snarere er økonomifagets teorier om markedets likevekt og effektivitet blitt brukt som argumenter for ytterligere utvidelse av finanssektorens innflytelse.

Joseph Vogl analyserer dette misforholdet i boken Kapitalens spøkelse, som forlaget House of Foundation nylig har utgitt på norsk. Vogl er professor i litteratur, medie- og kulturstudier ved Humboldt-universitetet i Berlin, og har skrevet kritikerroste bøker som leverer originale perspektiver på det rådende finansregimet. Med sin bakgrunn i filosofi og litteratur tegner han opp de lange idéhistoriske linjene til avstanden mellom teori og praksis som preger dagens økonomiske tenkning.

Møt Vogl i samtale med Ebba Boye, leder for Rethinking Economics Norge. Samtalen modereres av Eirik Høyer Leivestad, oversetter av Kapitalens spøkelse og medredaktør for House of Foundations filosofiserie.

Samtalen foregår på engelsk og er gratis og åpen for alle.

Arrangementet er støttet av stiftelsen Fritt Ord.