Den kinesiske litterære scene og kinesisk forleggeri

bookmark

Seminar med kinesiske forfattere og europeiske forleggere

torsdag 17. november 2011, kl. 10:00

Sal: Wergeland

Arrangør: Litteraturhuset

Inngang: Gratis

Kinesisk litteratur er på de fleste vestlige forleggeres radar, men det kan være vanskelig å orientere seg i et annet lands litteratur, og mye ny og spennende litteratur fra Kina når aldri et vestlig publikum. Hva rører seg i kinesisk samtidslitteratur, og hvordan fungerer den kinesiske bokbransjen?

Kinesiske forfattere, forlagsarbeidere og tidsskriftredaktører forteller om den kinesiske samtidslitterære scenen. Fullt program deles ut på seminaret.

Foredrag og innledninger ved Cheng Yongxin og flere. Moderator: Eric Abrahamsen (Paper Republic).

Språk: Kinesisk/engelsk

Cheng Yongxin 程永新 (1958) er en anerkjent forfatter og redaktør i Kina. Gjennom sin rolle som sjefsredaktør for det største skjønnlitterære tidsskriftet i Kina, Harvest, har han oppdaget og presentert noen av de mest kjente kinesiske forfatterne de siste tiårene.

Eric Abrahamsen driver Paper Republic, en formidlingsside for kinesisk litteratur. Han har bodd i Beijing siden 2011 hvor han har jobbet med litteratur og oversettelse. Han studerte kinesisk ved Central University for Nationalities i Beijing. Han har nylig fått PENs oversetterstipend for Wang Xiabos My spiritual Homeland og NEA-stipend for å oversette Xu Zechens Running Through Zhongguancun.