Kjærlighet som medisin 2Illustrasjon: Randi Rømma

Kjærlighet som medisin

bookmark

Om å se og bli sett i psykiatrien

torsdag 24. november 2022, kl. 18:00 til kl. 22:00

Sal: Wergeland

Arrangør: Anne Malerbakken og Maja Thune

Inngang: Ticketmaster og mulighet for å kjøpe billett i døren

Priser: Bill. (eks. bill. avg) 390,-

I dagens psykiatri er mye av behandlingen av mennesker med psykiske uttfordringer basert på diagnoser og medisinering. Er det mulig å tenke nytt og annerledes? Hva er det mennesker i krise har behov for? Det settes etter vår mening alt for fort merkelapper på menneskelige reaksjoner og uttrykksmåter, som kan være helt adekvate når man ser på konteksten de har oppstått i.

Mange av de såkalte diagnosene er i utgangspunktet naturlige reaksjoner som oppstår gjennom kriser, etter tøffe livsbelastninger og/eller vanskelige oppvekstvilkår. Kan disse uttrykksmåtene forstås og helbredes på en ny og annerledes måte? Det tror vi! Derfor har vi ønske om å dedikere denne kvelden til historier fra virkeligheten som forteller om en vei ut uten diagnoser og medisiner. Personlige beretninger vil bli delt, fagfolk vil dele sine perspektiver og erfaringer, og kulturelle innslag vil bidra til at vi kan synke dypere inn i disse temaene.

På denne kvelden kommer: Ellen Ugelstad, Jan Karlseng, Maja Thune, Ragnfrid Kogstad, Sebastian Christensen, Ivar Goksøyr, Michael De Viebe, Benedicte Torget, Kristin Skaare, Merethe Lindstad, Anne Malerbakken, og m/flere.

Velkommen til kveld som berører hjertet og sjel.

 

”Vi ber ikke om utskrifter, forklaringer, diagnoser, prosedyrer.
Vi ber ikke en gang om overbevisninger.
Vi ber om å bli sett av en annen. Vi ber om et ansikt”.