Kjærlighetens (s)kår

bookmark

Den forbudte kjærligheten i lys av norrøn mytologi

onsdag 6. april 2011, kl. 19:30

Sal: Nedjma

Arrangør: Svein Fuglestad og Heidi Dahlsveen

Inngang: Billett

Det eldgamle treet jamrer skjelvende
En improvisatorisk fortellerkonsert basert på myten om Balders død, av og med Heidi Dahlsveen og Svein Fuglestad. Regi: Gudrun Glette.

Heidi Dahlsveen og Svein Fuglestad har tatt utgangspunkt i en av de mest kjente mytene i norrøn mytologi: Fortellingen om Balders død. Balder er sønn av Odin og Frigg, og den godeste og mildeste av alle gudene. Han er lysets gud og så vennlig og vakker at det nesten stråler av han. Absolutt alle elsker Balder, bortsett fra Loke som er misunnelig på Balders voldsomme popularitet, og vil hevne seg og ødelegge det vakre og gode i verden ved å ta livet av Balder. Balders død er kjærlighetens fallitt, kjærlighetens fallitt er begynnelsen på verdens undergang.

Når så Loke lykkes i å drepe Balder, er det kun èn som er villig til å reise til dødsriket for å redde Balder: Den unge Hermod. Hvorfor vil ingen andre prøve å redde den vakre guden som de elsker så høyt? Hvorfor vil ingen andre prøve å redde lysets gud? Hva er det med Hermod som gjør at han er villig til å gjøre alt som står i sin makt for å få Balder tilbake? Balder drømte om sin egen død, hvilken drøm drev Hermod ut på en reise for å møte døden?

Heidi Dahlsveen og Svein Fuglestad har laget en forestilling som gir lyd til gamle myter. En konsert om hvordan fryd og glede falt. Sammen presenterer de en fortelling om kjærlighetens (s)kår og om det å føle annerledes – kanskje både den gang og i dag? Utgangspunktet er tekster hentet fra norrøn mytologi i kombinasjon med nyskrevet musikk og lydeffekter av Svein Fuglestad. Resultatet er blitt en improvisatorisk fortellerkonsert som utforsker musikalske møter i spennet mellom gammelt og nytt.

Heidi Dahlsveen har arbeidet som profesjonell forteller nasjonalt og internasjonalt siden 1996. Hennes hovedfokus som forteller er å samtidsaktualisere tradisjonelle fortellinger. Heidi Dahlsveen er ansatt som Høgskolelektor i Fortellerkunst ved Høgskolen i Oslo.

Svein Fuglestad er en allsidig sanger og formidler, som gjerne søker utradisjonelle sammenhenger med sine ulike musikalske prosjekt. Han er utdannet musikkterapeut (FAMI), og er ansatt som høgskolelektor i musikk/aktivitetsfag på Høgskolen i Oslo og som kulturleder ved Aksept – senter for alle berørt av hiv. Han er medlem av Oslo Fagottkor, og har også en egen duo sammen med pianisten Tone Skaali.

Gudrun Glette er utdannet i fortellerkunst, musikk og teater (NYU). Hun er ansatt i en administrativ ledende stilling ved Den norske Opera & Ballett og har i tillegg til utøvende virksomhet, regissert flere sceniske produksjoner. I sitt virke bestreber hun alltid å skape et helhetlig kunstnerisk uttrykk og finne en form som åpner opp for publikum.