Kok en bokorm
med Helene Uri
Helene Uri serverte skrei til forrett og andebryst til hovedrett da hun deltok i «4-stjerners middag» i fjor, mens det ble lapskaus til alle gjestene da hun lanserte sin siste bok Kjerringer tidligere i vår. Hva sier det om utviklingen av kokkeegenskapene hennes? Antakeligvis ikke så mye. For Uri er en dame som kan lage mat, raffinert mat, og nå kommer hun til Kafe Oslo for å bestemme meny, lage treretters middag og fortelle småhistorier om mat, språk og litteratur.
I Honningtunger handler det om en syklubb der ingen syr. De bare spiser, drikker god vin og skravler. Også i de andre bøkene til Uri nytes det mye mat og drikke, rett og slett fordi Uri er opptatt av det. Det er en dyktig dame med stor matinteresse som har festet grepet rundt kjøkkenredskapene på Kafe Oslo denne kvelden. Velkommen.
Meny
Aperitif: Lys calvados med ringi eple og eplesorbet
Krabbe og kongekrabbe
Med paprikamousse, sjalottløkvinaigrette og urtesalat
Varmrøkt røye
Med braisert savoykål, pepperrotkrem og steinsoppbuljong
Hjort fra møre ala tagine
Med linser, cous cous sultaner, aprikos og kanel. Fikensaus
Lime og grønn the sorbet
Sitrussalat og pistasjekake