Kok en bokorm
Med Henry Notaker
Nøkterne oppskrifter og skjønnlitterære beskrivelser av matens gleder. Hemmelighetskremmeri, plagiater og overklasseherrer som bader i vaktelegg og gåselever mens de som tilbereder maten, går sultne til sengs. Slike ting står det om i Henry Notakers nye bok Kokken og skriveren.
Han vet hva han gjør når han denne kvelden komponerer menyen for en helkveld på Kafe Oslo. NRK-profilen Henry Notaker har nemlig lang fartstid som en matens mann både i fjernsyns- og bokformat. Hvem var de som skrev Europas første bøker om mat, hvordan skiller de bøkene seg fra de kokebøkene som lages i dag, og hva er likt? Det får vi vite mer om når Notaker forteller røverhistorier fra kokebøkenes verden. Bord reserveres på post@kafeoslo.no.
Kveldens meny:
Aperitiff: Manzanilla med tapa
* Alice in Wonderland Mock Turtle Soup
Forloren skilpaddesuppe med posjert vaktelegg
* Vintertorsk
Bakte jordskokker Taupinambour, foie gras og fritert persille
* And
Rosastekt andebryst, confit av lår, andehjerte og andelever. Serveres med sopp i savoykål og pommes anna. Rødvinsaus
* Savarin
Med bringebær og fiken
Pris: 400,- for full meny. Vinpakke tilpasset menyen kan kjøpes i tillegg. Påmelding til Kafe Oslo. tlf: 21 54 85 71 eller e-post: post@kafeoslo.no