Kok en bokorm

bookmark

Med Henry Notaker

lørdag 2. februar 2013, kl. 18:30

Sal: Berner-kjelleren

Arrangør: Kafe Oslo

Inngang: Billett

Nøkterne oppskrifter og skjønnlitterære beskrivelser av matens gleder. Hemmelighetskremmeri, plagiater og overklasseherrer som bader i vaktelegg og gåselever mens de som tilbereder maten, går sultne til sengs. Slike ting står det om i Henry Notakers nye bok Kokken og skriveren.

Han vet hva han gjør når han denne kvelden komponerer menyen for en helkveld på Kafe Oslo. NRK-profilen Henry Notaker har nemlig lang fartstid som en matens mann både i fjernsyns- og bokformat. Hvem var de som skrev Europas første bøker om mat, hvordan skiller de bøkene seg fra de kokebøkene som lages i dag, og hva er likt? Det får vi vite mer om når Notaker forteller røverhistorier fra kokebøkenes verden. Bord reserveres på post@kafeoslo.no.

Kveldens meny:
Aperitiff: Manzanilla med tapa

* Alice in Wonderland Mock Turtle Soup
Forloren skilpaddesuppe med posjert vaktelegg

* Vintertorsk
Bakte jordskokker Taupinambour, foie gras og fritert persille

* And
Rosastekt andebryst, confit av lår, andehjerte og andelever. Serveres med sopp i savoykål og pommes anna. Rødvinsaus

* Savarin
Med bringebær og fiken

Pris: 400,- for full meny. Vinpakke tilpasset menyen kan kjøpes i tillegg. Påmelding til Kafe Oslo. tlf: 21 54 85 71 eller e-post: post@kafeoslo.no