Kok en bokorm
Med Mustafa Can
«Meny med Mustafa Can» het matprogrammet som ble sendt på svensk radio i fjor. Der lagde den svenske forfatteren og journalisten Mustafa Can mat sammen med husmødre og mammaer med forskjellig bakgrunn og nasjonalitet og undersøkte på den måten sammenhengen mellom mat og identitet.
Cans egne foreldre kom til Sverige fra Kurdistan på 70-tallet. Debutboka fra 2006, Tett inntil dagene, ble umiddelbart en hit da den kom ut i Sverige, og var en varm skildring av Cans mor. Hvem var hun, og hva slags liv levde hun? Boka handler også om sønnen, og om hvem han blir, han som vokser opp så langt unna foreldrenes hjemland.
I 2002 ble Can tildelt Stora journalistpriset og kåret til Årets berättare i Sverige. Det er altså en skikkelig historieforteller som overtar gryter, sleiver og mikrofon på Litteraturhuset denne kvelden.
Meny:
Marinerte kamskjell med sprø primører og fine urter
Sprøstekt gjørs med hvit asparges
"Wallenbergare", panert, krydret og sprøstekt kalvetartar. Med potetpure, sukkererter og tyttebær
Svenske oster med søtt og hjemmelaget knekkebrød