Kok en bokorm

bookmark

Med Christian Kjelstrup

lørdag 23. januar 2016, kl. 18:30

Sal: Amalie Skram

Arrangør: Litteraturhuset

Inngang: Billett

Desember 2015 samlet Christian Kjelstrup frukt, grønnsaker og en hel rekke andre matvarer i sin Uroens kokebok. 100 forfatterportretter, alle utført i matlignende substanser. Frode Grøten og Primen Ekern, men også greske klassikere som Hommer og politiske tenkere som Gelenin.

Nå inntar Uroens kokk kjøkkenet på Kafe Oslo. Bli med når klassiske og moderne forfattere serveres i form av en helaften.

MENY
BACALAO à la Pessoa med Spinatwood, Pestojevskij og Potetgulliksen.

I 2014 åpner Kjelstrup «Uroens bokhandel», en pop up-bokhandel der han solgte kun én bok: Uroens bok av portugiseren Fernando Pessoa. Nyt portugisiskinspirert mat mens Kjelstrup forteller om forfatteren.

BORSJTSJ à la Wisława SzymBORSJTSJKA med Dagurk Solstad og Charles Duckens. Toastoj attåt.

Kjelstrup var den siste som intervjuet den polske Nobelprisvinneren i litteratur Wisława Szymborska. Senere har han oversatt fire av bøkene hennes: Livet er den eneste måten ble den best solgte diktboken i Norge da den kom i 2013.

STEIK à la Steikvoll: Villsvinstek med Pølsoa og Goethegratinerte poteter.

Høsten 2015 åpnet Kjelstrup «Fiolinanes bokhandel», viet bøkene til Jan Roar Leikvoll (1974–2014). Nå kan også du bli bedre kjent med et helt særegent norsk forfatterskap.

RUSSISK DESSERT / CHARLOTTE RUSSE med bl.a. Vladimir «Gelenin» Lenin og Mikhail «Rullekakov» Bulgakov.

Kjelstrup om kjente og ukjente skatter i russisk litteratur.

Skrammelig godt drikke Tiller hver rett. Kafka etterpå. Dropsfelder til regningen. Bing på da og bestill bord. (ps. Vi tar alle Platon).

Bordbestilling på post@kafeoslo.no
Fireretters meny: 400,-
valgfri drikkemeny: 400,-