Kok en bokorm

bookmark

Det romerske kjøkken med Simen Ekern

lørdag 12. mars 2016, kl. 18:30

Sal: Skram

Arrangør: Litteraturhuset

Inngang: Billett

Simen Ekern ga nordmenn flest et nytt blikk på den evige stad i sin brageprisvinnende utgivelse Roma. Men hvordan skiller romersk kjøkken seg fra det øvrige italienske, og hva får du servert når du forlater turistrutene gjennom byen?

Som inngiftet i en romersk familie har Ekern hatt sin skjerv med utfordringer med romernes lidenskapelige forhold til kutarmer og svinemager. Han har lovet at menyen denne kvelden blir hakket mindre av en test fra svigerfar. Likevel blir menyen umiskjennelig romersk. Kalv som gjør saltomortale i
munnen (saltimbocca alla romana). Ekte pasta carbonaraen. Og hva kan Roma-regionen Lazio by på av vin? Bli med på det første av en serie planlagte matlitterære reiser, der Kafe Oslo i samarbeid med Litteraturhuset kombinerer lesing og spising på en ny måte. Bordbestilling på post@kafeoslo.no.