Kok en bokorm
Hummerliv på hotell
På 70- og 80-tallet kjempet turisthotellene mot fall i gjestetallene. Ett av deres mest effektive våpen var mat i beste hotellfagskoleånd, med consommeer, suffleer og viltsteik med garnityr.
Kok en bokorm gjenskaper denne gang en overdådig og tidsriktig hotellrestaurantmeny, krydret med samtale mellom to som burde ha greie på det:
Erik Fosnes Hansen utga i fjor romanen Et hummerliv, der vi følger fjorten år gamle Sedd gjennom året 1982. Det året går hotellet familien hans har drevet i tre generasjoner, konkurs. Fosnes Hansen er også godt kjent som restaurantanmelder i VG.
Tore Namstad var skrubbegutt og prygelknabe på Hornsjø høyfjellshotell i 1980. Etter en lang karriere ved bl.a. Kastanjen, Bagatelle og Palace Grill har Namstad vært restauratør for Bollywood Dancing, Kafe Løve, Stock og Kafe Oslo i Litteraturhuset.
Bordbestilling på post@kafeoslo.no