Kok en bokorm
Kommunistisk storfest med middelaldermat fra Rogaland, med Aslak Sira Myhre
Arrangementet er dessverre utsatt på ubestemt tid grunnet Oslo kommunes tiltak med innstramminger på publikumsarrangement. Informasjon om ny dato vil komme.
En siddis vender tilbake når Aslak Sira Myhre inntar kjøkken og scene denne kvelden. Vi kan også fastslå at det blir rødt lys for importert mat, siden den tidligere daglige leder for Litteraturhuset i Oslo flere ganger har stått frem som en varm forsvarer av de råvarene våre egne bønder utrettelig spar opp til oss.
Den tidligere Rødt-talspersonen driver heller valgkamp for tradisjonsrike norske kornsorter og brekende beitedyr. Som nasjonalbibliotekar, altså sjef på Nasjonalbiblioteket, er det nasjonen Norge det skal smattes og smakes på – og dessuten snakkes om.
Siden Aslak kommer fra Stavanger og er kjent som ihuga fotball-fan kan det selvsagt forventes Viking-mat, i form av blant annet Rogalam og komla. At det også kommer pudding på bordene har selvsagt ingen sammenheng med favorittlagets status i eliteserien. Men smak av vikingetid blir det altså, i en kulinarisk reise fra åkerbruk rundt år 1000 til dagens fokus på tradisjon, modernisme og bærekraft.
Gled deg til Aslak i skikkelige arbeidsklær igjen, altså kokkejakke…
Meny
Kveite, korn og kraft
Løk, tomat og oljå
Skulder av Rogalam, komla, røtter og krydra saus.
Brød og tjukkmelkspudding med applaus
Bordreservasjon sendes på mail til post@kafeoslo.no