Konsert med NoXaS og Berit NorbakkenFoto: NyMusikk Bergen

Konsert med NoXaS og Berit Norbakken

bookmark

lørdag 14. mars 2020, kl. 19:00 til kl. 20:00 – Avlyst

I henhold til Helsedirektoratets bestemmelser er arrangementet dessverre avlyst.

Sal: Nedjma

Arrangør: NoXaS

Inngang: Avlyst

Priser: Ordinær 200,-Student/honnør 100,-

NoXaS og Berit Norbakken på Litteraturhuset!

NoXaS saxofonkvartett inviterer til konsert på Litteraturhuset i Oslo den 14.mars kl 19.00. Denne kvelden er vi så heldige å ha med oss den fantastiske sopranen Berit Norbakken. På programmet står to store og på hver sin måte helt unike verk: Roman for saxofonkvartett (1988) av Lasse Thoresen og Ock av törnen (2001-02) for sopran og saxofonkvartett av Karin Rehnqvist. Vi spiller i salen Nedjma i 3.etg og det er muligheter for å kjøpe drikke i caféen i 1.etg og ta med denne opp.

NoXaS består av:
Lars Lien – sopransaxofon
Ida Kristine Zimmermann Olsen – altsaxofon
Roger Andreas Holme – tenorsaxofon
René Wiik – barytonsaxofon

 

Litt om verkene:

“Roman” for saxofonkvartett (1988) – Lasse Thoresen:
Bevisstheten om musikalsk fortellerkunst kommer tydelig til uttrykk allerede i tittelen til Lasse Thoresens bredt anlagte saxofonkvartett «Roman». Dette forfølges videre ned i satsene som kalles kapitler, og som er lenket sammen gjennom noen mindre mellomspill.
Som i ethvert lesedrama bys det fram dramatiske situasjoner og motsetninger som søker sin løsning. Stykket bærer med seg en rekke trekk ved Thoresens musikk: gester og ornamenter som kan minne om folkemusikk, og klanglige utbrudd inspirert av den franske spekstralskolens raffinerte klangbehandling. Dette gir oss et egenartet stykke musikk, som kan oppleves både som særnorsk og som internasjonalt moderne på samme tid.

“Ock av törnen” for sopran og saxofonkvartett (2001-02) – Karin Rehnqvist:
Komponisten om verket: Klagesangen har fulgt menneskene i all tid. Her har jeg prøvd å skape en, der fire saksofoner og en solo-stemme lar sine ulike klangverdener møtes og fargelegge hverandre. Gjennom verket oppleves ropet, klagen og det søkende. Å få høylytt klage ut sin smerte synes jeg er livsviktig (på den annen side kan vi hoppe over smålig sutring). Tekstene er hentet fra «Psaltaren» og «Den svenska psalmbok». Musikalsk finner vi noen av våre tradisjonelle folkelige koraler innebygd, mer eller mindre hørbart.

Litt om NoXaS:

NoXaS er en norsk saxofonkvartett som ble etablert i 2007 og som siden den gang har markert seg som et kvalitetsensemble med flere samarbeidspartnere blant eliten av norske musikere og ensembler. Helt siden oppstarten har kvartetten hatt løpende dialog med komponister om samarbeid og utvikling av nye verk for denne spennende ensemblevarianten. Kvartetten har samarbeidet med artister og komponister som Berit Norbakken, Sergej Osadchuk, Nordic Voices, Oslo Filharmoniske Orkester, Bergen Filharmoniske Orkester, Saturnalia kamerorkester, Ørjan Matre, Olav Anton Thommessen, Jon Øyvind Ness, Henrik Hellstenius og Ketil Hvoslef. De har blant annet spilt ved Festspillene i Bergen, NyMusikk Bergen, Kammerfest Østfold, Illios, Tromsø Kammermusikkfestival og Brasswind.