Krise for klimakrisen?

bookmark

Bokprat og debatt

mandag 20. september 2010, kl. 19:00

Sal: Berner-kjelleren

Arrangør: Norsk klimanettverk

Inngang: Billett

 

 

 

Norsk klimanettverks samtaleserie "Elefanten i rommet" var en stor suksess i vår. Nå er den tilbake. I kveld er det duket for bokprat og debatt med Aslak Sira Myhre, Frode Fanebust, Aleksander Melli, og påfølgende åpen diskusjon.

Den pågående miljødebatten i Dagbladet kretser rundt miljøbevegelsens angivelige krisemaksimering. Er kommunikasjonen av klimakrisen i krise? Oppimot femtedel av Norges befolkning tror i dag det er mulig å snakke med de døde, og nesten en femtedel tror ikke at klimaendringene er menneskeskapt. Samtidig er den norske klimapolitikken kjørt inn i et sidespor. I sin nye bok kaller Frode Fanebust Norges tilnærming til klimakrisen et selvbedrag. Og etter de siste ukenes medierabalder kan det være interessant å klargjøre hva Aslak Sira Myhre mener om klimaspørsmålet, og hvilke strategier som kan gi miljøbevegelsen økt gjennomslag.

45 minutters bokprat: Frode Fanebust, forfatter av Selvbedraget. Norge og klimakrisen, i samtale med forfatter Aleksander Melli. Klimaendringene er trolig vår tids største problem, men gode løsninger og fantastiske muligheter synes å være utsatt på ubestemt tid. Er det virkelig et så stort sprik mellom selvforståelse og realiteter i Norges tilnærming til klimakrisen?

45 minutters debatt: Aslak Sira Myhre i lokalt opphetet debatt med Aleksander Melli om alarmisme, oljeromantikk og dommedagsprofetier.

30 minutters åpen debatt.

Avslutningsvis: Presentasjon av Norsk klimanettverk.