Kunsten å fortelle sin historie

Kunsten å fortelle sin historie

bookmark

Kan man bearbeide traume gjennom bilder?

torsdag 1. juni 2023, kl. 18:00 til kl. 20:00

Sal: Nedjma (3. et)

Arrangør: DIXI Ressurssenter mot voldtekt

Inngang: Gratis - ingen påmelding.

Hvordan påvirkes vår identitet og vårt syn på verden av å bli utsatt for traumatiske hendelser? Kan det å formidle sin historie gjennom bilder være en del av en helende prosess, både for kunstneren og betrakteren?

Hjertelig velkommen til en kveld som skall handle om hvordan vi kan bruke kunst og kreativitet til å bearbeide vanskelige minner og hendelser i livet.

Vi starter kvelden med at kunstneren Katinka Goldberg snakker om sitt kunstnerskap og viser bilder, etterfulgt av en samtale mellom henne og psykologen og forfatteren Cecilie Benneche.

Katinka Goldbergs kunst handler om sosiale relasjoner og om å møte seg selv i og gjennom andre. Med utgangspunkt i egne familieforhold arbeider hun med visuelle refleksjoner over hvordan oppvekst og historie legger grunnlag for identitet og selvbilde.

Det siste tiåret har Goldberg arbeidet med en trilogi av fotobøker som handler om relasjoner, identitet og lengsel etter tilhørighet. I den første boken Surfacing forteller hun en historie om et nært forhold mellom mor og datter. I hennes seneste fotobok Bristningar, bruker Goldberg collage for å skildre hvilke konsekvenser overgrep og traumer i familien kan ha for selvbildet. Del tre i trilogien er Shtumer Alef som handler om hvordan flukt og krigsminner påvirker generasjonene som kommer etter.

Katinka Goldberg har en bakgrunn og utdanning i både kunstfotografi, dokumentarfotografi og malerkunst. Hun står bak en rekke utstillinger, bland annet på Trondheim Kunstmuseum, Bomuldsfabriken Kunsthall og Henie Onstad Kunstsenter. Hennes seneste bok Bristningar vant Årets vakreste bok i både Norge og Sverige.

Cecilie Benneche arbeider som psykolog og forfattere. Hennes seneste bok Hva føler du nå? Kom ut i fjor på Cappelen Damm. Hon driver prosjektet denfølelsen der hun skriver artikler og holder foredrag om følelser. Benneche arbeider også som frivillig med flyktninger og veileder mange arbeidsplasser.

Cecile Benneche har en treårig spesialisering i ISTDP, og jobbet mange år som barneskolelærer før hun ble psykolog.