Kurkov og Sjisjkin. Ukrainsk-russisk mestermøteFoto, Kurkov: Jürg Vollmer. Foto, Sjisjkin: E. Frolkina.

Kurkov og Sjisjkin

bookmark

Ukrainsk-russisk mestermøte

mandag 28. mars 2022, kl. 19:00 til kl. 20:00 – Utsolgt / Fullt

Sal: Wergeland

Arrangør: Samtiden

Inngang: Billett

Priser: Ordinær 150,-

NB Innslipp og suppeservering fra kl. 18.00.

Krigen i Ukraina har rystet en hel verden. Hvordan har utviklingen i Ukraina og Russland etter Sovjetunionens sammenbrudd ført til dagens situasjon? Hva kommer til å skje videre? Og hva kan vi gjøre? Andrej Kurkov er en av Ukrainas betydeligste samtidsforfattere. Mikhail Sjisjkin er en av Russlands betydeligste samtidsforfattere. Fra innsiden av Ukraina har Kurkov markert seg som en sterk forsvarer av frihet og uavhengighet. Fra utsiden av Russland har Sjisjkin markert seg som en sterk kritiker av Putins regime. Møt dem til samtale med Christian Kjelstrup, redaktør i Samtiden.

Samtalen varer fra kl. 19.00 –20.00. NB Innslipp fra kl. 18.00.

Billetter: 150 kr. Prisen inkluderer borsjtsj, ukrainsk-russisk rødbetsuppe, servert av Kafé Oslo. Billettinntektene går uavkortet til SOS-barnebyers prosjekter i Ukraina.

Andrej Kurkov er en ukrainsk forfatter. Romanene hans er oversatt til over 30 språk. På norsk finnes Døden og pingvinen og Venn av avdøde. Kurkov er president i Ukrainsk PEN og dessuten spaltist i Dag og Tid. Etter Russlands invasjon har han markert seg som en sterk stemme til forsvar for et fritt og uavhengig Ukraina. Kurkov bor i Ukraina, og etter besøket i Oslo kommer han til å returnere til hjemlandet.

Mikhail Sjisjkin er en russisk forfatter. Også han er oversatt til nærmere 30 språk. På norsk finnes romanene Venushår og Brevromanen. Sjisjkin bor i Sveits. Han er en uredd kritiker av Putins regime og krigføring i Ukraina. I et nylig essay, «Putin er ikke Russland», skriver han: «Hva kan en forfatter gjøre? Bare det han er i stand til – å tale tydelig. Å tie nå betyr å støtte aggressoren.»