Lansering: Å begjære den du elskerFoto: Ola Gamst Sæther

Lansering: Å begjære den du elsker

bookmark

Er det mulig å opprettholde lidenskap i et varig forhold?

mandag 23. august 2021, kl. 17:30 til kl. 19:00

Sal: Wergeland

Arrangør: Siri Erika Gullestad

Inngang: Gratis. Send mail til camilla.myrslo@kagge.no for påmelding.

Velkommen til lansering av professor emeritus Siri Erika Gullestads nye bok, Å begjære den du elsker!

Psykoanalytiker Siri Erika Gullestad tar opp et stort tema i menneskelivet i sin nye bok: det at mange opplever en splittelse mellom tilknytning og begjær. Som Freud uttrykte det: Den de elsker, begjærer de ikke og den de begjærer, elsker de ikke. Temaet er blitt behandlet i skjønnlitteraturen hos forfattere som Vigdis Hjorth, Karl Ove Knausgård, Hanne Ørstavik og Trude Marstein, men få fagfolk har skrevet om dette i bokform.

Program:
Journalist og forfatter Berit Hedemann intervjuer Gullestad, psykologiprofessor Helene Nissen-Lie holder et innlegg, Kjartan Fløgstad leser dikt og forfatteren leser fra boka. Seminaret avsluttes med Dylans «Is your love in vain».

Om boka:
Trang til spenning, til å utforske det nye og ukjente, utgjør én kraft i oss. En annen kraft er behovet for det trygge og velkjente. Hvordan kan vi forstå det motsetningsfylte i våre kjærlighets- og seksualliv? Er det mulig å bevare seksuell spenning i et langvarig forhold som samtidig gir tilhørighet og forankring?

I denne boka tar psykoanalytiker og professor Siri Gullestad for seg grunnene til at driftslivet og kjærlighetslivet vårt kolliderer. Gjennom et langt liv som terapeut har hun møtt utallige mennesker som opplever denne konflikten. Med eksempler fra terapirommet, fra film, litteratur og psykologi belyser hun våre sammensatte kjærlighetsforhold. Begjæret avhenger av hvordan personligheten er skrudd sammen, og det avspeiler andre følelser og behov, som angst for å bli forlatt eller higen etter selvbekreftelse. Begjæret kan undergraves i et forhold, eller det kan opprettholdes. Men innsikt i grunnene til at vi handler som vi gjør kan være frigjørende – og det kan gjøre det lettere å elske den vi begjærer og begjære den vi elsker.

Arrangementet er fulltegnet.