Lansering av 100-listaFoto: Ida Frisch av Morten Bendiksen, Jenny Jordahl av Guri Pfeifer, Sarah Smith Ogunbuna av Isak Martinsson.

Lansering av 100-lista

bookmark

torsdag 18. mars 2021, kl. 18:00 til kl. 19:00

Sal: Digitalt

Arrangør: Leser søker bok

Inngang: Gratis, digitalt

IDA FRISCH // JENNY JORDAHL // SARAH SMITH OGUNBONA

NASRIN KHUSRAWI // GENETTE VÅGE

Brageprisvinner Jenny Jordahl leser og viser illustrasjoner fra tegneserieboka «Hva skjedde egentlig med deg?».  Sarah Smith Ogunbona leser fra romanen «Globus» som hun er nominert til Tarjei Vesaas´ debutantpris for.  Ida Frisch gir oss en smakebit fra langdiktet «Kjære Grønland».

Musiker Morten Qvenild har komponert musikk til den ordfrie bildeboken «Tidevann» av Tuva Synnevåg som fremføres sammen med illustrasjonene fra boken.

Det blir premiere på to filmer med anbefalinger fra Boksøk  Skuespiller Nasrin Khusrawi og tidligere profesjonell motorcross-kjører Genette Våge anbefaler hver sin bok  fra årets 100-liste.

Vi viser også redesigner Ingrid Lysne Vik anbefale Martin Ernstsen sin tegneserieadapsjon «Sult» og programleder Dennis Siva Lie anbefale «Grønne greier«av Ole Mathismoen som er i Bærekraftsbiblioteket.

100-lista er en oversikt over de 100 beste bøkene fra Boksøk som er gitt ut de tre siste årene. Dette er vår gavepakke til alle som leser i motvind. Til formidlere, bibliotekarer, lærere og foresatte som synes det er vanskelig å orientere seg i alt som blir gitt ut av nye bøker. Vi har gjort jobben for dere. Vi har lest og lett, og samlet de 100 aller beste bøkene som er litt lettere å lese i en liste.  Her er det bøker i alle sjangre for lesere i alle aldre. Fakta, skjønnlitteratur, tegneserier og bildebøker. Felles for alle er at de er lesevennlig og har høy litterær kvalitet. Bøkene på lista er rett og slett kvalitetsstempla av oss i Leser søker bok.