Lansering av FolkesosialistenFoto: Manifest Forlag

Lansering av Folkesosialisten

bookmark

Biografien om Finn Gustavsen

mandag 9. november 2020, kl. 19:00 til kl. 21:00 – Avlyst

Ny dato kommer!

Sal: Wergeland

Arrangør: Forlaget Manifest

Inngang: Gratis med påmelding

Program:

Foredrag ved forfatter Terje Rasmussen.
Samtale om Finn Gustavsens historie, hans betydning for SF og SVs historie og hans rolle i 1960 og -70-tallets radikale politikk.

I panelet:
Knut Kjeldstadli, historiker og SV-er
Audun Lysbakken, SVs partileder
Torild Skard, kollega i ukeavisa Orientering, SF og SV
Kjell Cordtsen, tidl. redaktør i Orientering

Ordstyrer: Ingrid Wergeland, Manifest Tankesmie

Om biografien:

«Finn Gustavsen – SV-krigeren, uromomentet og hele Norges røde ringrev», skrev Aftenposten i 1984. Da hadde journalisten som ble politiker satt sitt tydelige preg på norsk politikk i tre tiår.

Gustavsen sto for en udogmatisk sosialisme som avviste den kalde krigens uhyggelige logikk. For dette ble han kastet ut av Arbeiderpartiet, og motvillig medstifter av Sosialistisk Folkeparti. Senere snudde han Stortinget på hodet, kastet regjeringen under Kings Bay-skandalen og ble en av norgeshistoriens mest populære politikere.

Folkesosialisten er historien om de første som utfordret Arbeiderpartiet fra venstre etter krigen, om sosialisme på norsk, om partistrider, valgthrillere, og om opp- og nedturer for en av våre mest fargerike og prinsippfaste politikere. Den veldokumenterte biografien gir et unikt bilde av mennesket Gustavsen – og av vår nære, politiske historie.

«Finn Gustavsen inspirerte til oppbrudd og forandring, både i sin egen tid og for oss som seinere ble med i bevegelsen han bidro til å skape. Med historien om Finn får vi også en viktig del av historien om den moderne norske venstresiden.»
Audun Lysbakken, SV-leder

«Med sin usvikelige solidaritet med de svake og undertrykte, og utrettelige innsats for fred, var Finn Gustavsen en av de viktigste drivkreftene for et bedre og mer rettferdig samfunn i sin tid.»
Torild Skard, kollega i ukeavisa Orientering, SF og SV