Lansering av Silkehjelm 3

Lansering av Silkehjelm

bookmark

Med Miriam Stendal Boulos og Tiril Broch Aakre

onsdag 10. juni 2020, kl. 19:00 til kl. 20:00

Sal: Digitalt

Arrangør: Forlaget Vigmostad & Bjørke

Inngang: Digitalt

 

Velkommen til digital lansering av Miriam Stendal Boulos’ roman Silkehjelm!
Miriam Stendal Boulos samtaler med redaktør Tiril Broch Aakre og leser fra romanen. Det blir mulig å bestille et signert eksemplar av romanen.

Silkehjelm er en poetisk og dypt menneskelig roman om en mors kamp for sitt kreftsyke barn. Gjennom minnefragmenter skildres de psykologiske mekanismene i Helenas sinn når hun følger sønnen Jonathans intensive behandling på sykehus. Det er en historie om stillheten etterpå, om å gjenfinne et selv og et parforhold, og samtidig støtte et barns utrettelige gjenopptrening. Om kroppens hukommelse etter traumer og om å forsøke gjennom minnets mantra å gjenreise et språk og en tilhørighet. Det er en historie om morskjærlighet, livsmestring og om litteraturen – som et sted å søke fellesskap og styrke.

“Vondt og vakkert om en mor, en liten sønn og en beinhard kreftkur”, skriver anmelder Steinar Sivertsen i Stavanger Aftenblad, som gir romanen terningkast 5, “en inntrengende, troverdig, godt avstemt debutroman jeg håper mange vil få med seg.”

“Lindrende traumelitteratur” skriver Erik Engblad i Vårt Land, “en medrivende og innsiktsfull beskrivelse av et menneske som kjemper for sin sønn og sin egen menneskelighet. Og ikke minst demonstrerer romanen åssen litteratur kan fungere som lindring.”

Miriam Stendal Boulos (f. 1968) er utdannet litteraturviter og bosatt i Bærum. Hun tok i 1996 doktorgraden i fransk litteratur, utga i 1999 boken Chemins pour une approche poétique du monde. Le roman selon J.M.G. Le Clézio, og i 2016 kom boken Lykke og eksil – om Rune Christiansens forfatterskap. Silkehjelm er hennes debut som skjønnlitterær forfatter.

Forhåndsbestill boka hos Norli via klikk og hent.