Ledetråd?

Ledetråd?

bookmark

Norrøn mytologi og mytiske bilder

fredag 20. april 2018, kl. 18:00 til kl. 19:00

Sal: Kverneland

Arrangør: Gurdjieff Society Norge

Inngang: 100,-

Marit Jerstad og Knut Harris vil vise hvordan myter og mytiske bilder kan være en ledetråd i våre spørsmål om tilværelsen sett i lyset av G. I. Gurdjieffs idéer. De har nyoversatt Voluspå fra norrønt og skrevet «Voluspå, gudinnene og verdens fremtid». De har begge arbeidet med norrønt og Gurdjieffs idéer i mange år.

Marit Jerstad, forteller og førsteamanuensis, emerita har fortalt fra norrøn mytologi rundt om i verden; New York, Hellas, på fortellerfestivaler i Wales, Sverige og Norge. Hun har undervist drama-studenter og forteller-studenter på Høgskolen i Oslo og Akershus, nå Oslomet – storbyuniversitetet i norrøn mytologi i over 30 år. I 2017  holdt hun fem innledninger om norrøn mytologi før Edda-forestillingen på Det Norske teatret, og fortalte på Oslo Fortellerforums 40 års jubileum.

Knut Haris Har arbeidet med norrønt i mange år, og holder nå på å avslutte arbeidet med å oversette gudediktene i Den eldre Edda til engelsk sammen med Annie Gisvold. Knut Harris er meget kyndig på det norrøne språket, og for første gang blir den originale verseformen gjengitt på moderne engelsk.

Både Marit Jerstad og Knut Harris har arbeidet i mange år med Gurdjieffs idéer, både praktisk og teoretisk.