Leser søker boks 100-liste

bookmark

De beste bøkene for alle

torsdag 30. januar 2020, kl. 18:00 til kl. 19:00

Sal: Nedjma

Arrangør: Leser søker bok

Inngang: Gratis

Med Andreassen, Ombustvedt, Røssland, Totland, Lunde og Dahle.

Leser søker bok lanserer 100-lista, de beste bøkene for alle, med en litterær festkveld! Det blir lesninger, litterær samtale og poesislam. 100-lista er en oversikt over de 100 beste bøkene fra de siste tre årene, som egner seg for alle som leser i motvind.

Kveldens program:
Debutant Mari Andreassen leser fra den Brageprisnominerte novellesamlingen Hvor lenge varer vi.
Åse Ombustvedt leser fra den kritikerroste diktsamlingen Når er jeg gammel nok til å skyte faren min?.
Anders Totland leser fra Vintertonar, en litterær perle
Ingelin Røssland leser fra den spennende og hardtslående ungdomsboka OMG.
Festkvelden avsluttes med en samtale mellom Gro Dahle og Stein Erik Lund, om Dahles ferske utgivelse Kaffehjerte. Boken er illustrert av Kaia Dahle Nyhus.
Konferansier er Norgesmester i poesislam, Taro Cooper.

Enkel servering. Gratis og åpent for alle!

Mer om forfatterne:

Mari Andreassen (f. 1983) er fra Tromsø, der hun også har gått på Forfatterstudiet. Hun jobber med dramatikk og scenekunst. Hvor lenge varer vi er hennes skjønnlitterære debut.

Åse Ombustvedt (f. 1963) er lærer, og har gått på skrivekunstakademiet. «Når er jeg gammel nok til å skyte faren min?» er hennes tredje bok. Ombustvedt er født og oppvokst i Våler i Østfold, og er i dag bosatt på Jeløy.

Anders Totland (f. 1986) er kokk, organist og journalist. Anders Totland debuterte i 2015 med Vampyrane i Eplehagen.

Ingelin Røssland (f. 1976) debuterte med ungdomsromanen Viss du vil i 1998. For si fjerde bok, Handgranateple (2006), blei Røssland tildelt både Sunnmørsprisen og UPrisen, og boka kom i 2008 på IBBY Honour List.

Gro Dahle (f. 1962) bor på Tjøme i Vestfold. Hun er cand.mag. fra Universitetet i Oslo og har studert kreativ skriving ved Høgskolen i Telemark. Gro Dahles bøker er oversatt til en rekke språk. Hun har holdt mange populære skrivekurs og utgitt bøker om å skrive.

Mer om 100-lista:
Hvert år lanserer Leser søker bok 100-lista. Bøkene som har fått plass på listen er valgt ut på bakgrunn av leservennlighet og litterær kvalitet. Bøkene har godt språk og fortellinger som engasjerer og trekker leseren med seg. Skrifttypen er tydelig og lesbar, oppsettet er ryddig og det er luft mellom linjene. Flere av bøkene har flotte og inspirerende illustrasjoner.