Likestilte Norge?

Likestilte Norge?

bookmark

Boklansering

fredag 23. mars 2018, kl. 18:00 til kl. 19:00

Sal: Skram (2. et)

Arrangør: Cappelen Damm

Inngang: Gratis

Før var hun skråsikker på alt. At likestillingen for lengst var på plass, og at verden hadde gått fremover. Så ble journalist Kristin M. Hauge mamma.

“Brev til en datter” er en annerledes historiebok. Det er de helt nære historiene til kvinnene som tok tak i hver sin del av hverdagen vår og skapte det likestilte Norge.

Bli med på en aktuell, berørende og nær samtale for flere generasjoner om hverdagen bak det vi trodde var det likestilte Norge, basert på boken “Brev til en datter – Alt du bør vite fordi du er jente”. Kvelden ledes av Anne Grosvold.

Sidsel Rasmussen rømte til Paris som 17-åring og fikk sitte ved Simone de Beauvoirs bord i flere år. Tilbake i Norge startet alenemoren et av landets krisesentre.

Frøydis Guldahl – skapte Jentelovene som endret norsk barneoppdragelse og skolehverdag. Hun skrev bestselgeren og TV-serien “Jentene gjør opprør mens hun var husmor i en høyblokk”.

Elisabet Helsing – gjorde amming til en kvinnesak, kuppet NRKs lørdagsunderholdning og åpnet Gro Harlem Brundtlands øyne.

Sissel Benneche Osvold våget å si fra. Dagbladet-kommentatoren stilte spørsmål ved alt fra sanseløs russefeiring og gutteklubber i næringslivet til faren ved å proppe kvinner i overgangsalderen fulle av østrogen.

Juliet Okparaebo – trener skolejenter med hijab i friidrett for å vise dem hva som er mulig. Hun bruker idrett til å styrke jentenes helse og selvfølelse.