Litterære foreldreskapFoto Mikkel Bugge: Baard Henriksen Foto Kjersti A. Skomsvold: Finn Ståle Felberg. Bearbeidet av Galdesigner.

Litterære foreldreskap

bookmark

Kjersti A. Skomsvold, Mikkel Bugge og Cathrine Strøm

onsdag 5. september 2018, kl. 19:00 til kl. 20:00

Sal: Wergeland

Arrangør: Litteraturhuset

Inngang: Billett

Priser: Voksen 90,-Student 60,-

Oppdatert mandag 17. desember 2018, kl. 13:31

13:31

I Mikkel Bugges roman Du er ny møter vi et ungt par som får barn etter kort tids forhold, og ting tyder på at i hvert fall ikke kvinnen i forholdet er klar for det. Kjersti A. Skomsvold nye bok heter Barnet; der en mor skriver henvendt til sitt nyfødte barn. Hør Bugge og Skomsvold i samtale med litteraturkritiker Cathrine Strøm om mini-livene som forandrer alt. Samtalen fant sted på Litteraturhuset 5. september 2018.

Hvordan er det å kjenne et annet menneske vokse inne i seg? Å oppleve et nytt liv ta form – både i form av barnet som kommer, og i det at ens egen hverdag endres? Hva består et foreldreskap i?

Mikkel Bugges første roman, Gå under jorda fra 2007, ble nominert til både P2-lytternes romanpris og Ungdommens kritikerpris. Nå kommer Du er ny, en roman om et ungt par som får barn etter kort tids forhold, og ting tyder på at i hvert fall ikke kvinnen i forholdet er klar for det. Fortellerperspektivet er hennes: En ung kvinne som tar med seg en gaffel til sengs fordi det er påtrengende for henne å raspe samboeren langs ryggraden så hardt at det nesten setter merker.

Kjersti A. Skomsvold fikk Tarjei Vesaas’ debutantpris for Jo fortere jeg går, jo mindre er jeg og fikk også mye ros og oppmerksomhet for romanen Monstermenneske. Barnet heter hennes nye bok, der en mor skriver henvendt til sitt nyfødte barn. Det handler om rammene barnet er født inn i: om morens og farens liv før de ble sammen, om premissene for deres kjærlighetshistorie og om et selvmord i umiddelbar nærhet som aldri slutter å gjøre vondt.

Nå samtaler Bugge og Skomsvold med litteraturkritiker og -formidler Cathrine Strøm om mini-livene som forandrer alt.