Litteratur i koronaens tidFoto: Pexels cottonbro

Litteratur i koronaens tid

bookmark

onsdag 11. november 2020, kl. 19:00 til kl. 21:00 – Avlyst

Ny dato kommer!

Sal: Berner-kjelleren og Digitalt

Arrangør: Norsk kritikerlag

Inngang: Gratis med påmelding

«Koronadagbøker er noe dritt!» (Åsa Linderborg i podcasten «Norsken, svensken og dansken»).

Da koronaviruset brøt ut i vinter, klatret Albert Camus’ Pesten raskt på bestselgerlistene. Kort etter lanserte forlagene en rekke koronadagbøker. De har fått svært hard medfart av kritikere, og Aftenpostens Preben Jordal har etterlyst fakta og ikke føleri om pandemien.

Hvilken rolle har litteratur i krisetider, og hvilken sjanger egner seg i så fall best til å bearbeide store samtidstraumer?

Kritikerlaget arrangerer et miniseminar om tematikken 11. november på Litteraturhuset i Oslo. Der vil journalist og sakprosaforfatter Erik Martiniussen innlede med et foredrag om epidemiboka Krigen mot bakteriene, som ved et tilfelle ble lansert idet pandemien brøt ut i Norge. Foredraget etterfølges av en samtale med forfatteren om metodikk, og hvordan skrive god faglitteratur.

Deretter blir det en koronalitterær panelsamtale med Dagbladets kritiker Jon Rognlien, Aftenpostens kritiker Preben Jordal og sjefsredaktør i Kagge forlag, Tuva Ørbeck Sørheim.
Kveldens samtaleleder er Cathrine Krøger.

NB! Forhåndspåmelding til kritikerlaget@kritikerlaget.no innen 11. november kl. 14.00. Begrenset antall plasser. Arrangementet vil bli strømmet og lenke til denne legges ut senere.

Velkommen!