Live or Let Die

bookmark

Ian McEwan og Marte Spurkland

onsdag 19. august 2015, kl. 19:00

Sal: Nedjma og Wergeland

Arrangør: Litteraturhuset

Inngang: Billett

ARRANGEMENTET ER UTSOLGT I HOVEDSAL. BILLETTER TIL LIVE-OVERFØRING PÅ STORSKJERM I NEDJMA (3. ETG) KAN KJØPES HER.

Høyesterettsdommeren Fiona Maye er under press. På jobb følger hun saken der en sytten år gammel gutt med leukemi nektes blodoverføring, fordi foreldrene er Jehovas vitner. Hjemme ber ektemannen om aksept for å ha det han antar er sitt livs siste pasjonerte affære med en tjueåtte år gammel statistiker.

Ian McEwan er et av de virkelig store navnene i engelsk samtidslitteratur. Han har vært nominert til Bookerprisen hele seks ganger og vant også prisen for romanen Amsterdam i 1998. Gjennom romanen og seinere filmen Atonement, på norsk Om forlatelse, fikk han et stort publikum verden over, og en lang rekke av hans bøker er blitt film, med navn som Paul Schrader, Harold Pinter og Sam Mendes involvert. Nå kommer romanen The Children Act ut på norsk (Barneloven) og oversettes av Halvor Kristiansen. Det er her Fiona Mayes etiske standarder gås nærmere etter i sømmene.

Det er andre gang McEwan gjester Litteraturhuset, og denne gangen møter han Marte Spurkland til samtale. Hun er tidligere programleder i NRK Radio og TV og er i dag utgavesjef for VG Helg. Tidligere i år vant hun også Riksmålsforbundets Lytterpris for sin podkast «Helgestart».

Arrangementet foregår på engelsk.