Livepodcast: Pia og psyken 1

Livepodcast: Pia og psyken

bookmark

torsdag 6. juni 2019, kl. 18:00 til kl. 20:00

Sal: Skram

Arrangør: Spiseforstyrrelsesforeningen

Inngang: Gratis

«Er du tjukk i kroppen er du tjukk i huet»

En lege sier til sin overvektige pasient at løsningen er å spise mindre og trene mer. Det skjønner jo enhver idiot.

Utfordringen er at maten representerer noe annet, akkurat som det gjør hos en som spiser for lite. Overspisingslidelse er den spiseforstyrrelsen som rammer flest, men som også får minst oppmerksomhet. Det er på høy tid å anerkjenne overspisingslidelse som en psykisk lidelse som krever behandling, på lik linje med anoreksi og bulimi.

Vi lever i et samfunn hvor det å være slank har blitt synonymt med vellykkethet, god helse, styrke og selvbeherskelse. Mens det å være tjukk anses som tegn på svakhet, lav moral og latskap. En som overspiser har mistet kontrollen over seg selv og sitt liv. Den foreslåtte kuren er som regel å ta seg sammen, spise sunnere og trene mer, men spiseforstyrrelser handler om mer enn mat!

Sammen med astrofysiker og forfatter Eirik Newth og huspsykiater Finn Skårderud skal Pia i kjent stil snakke om tabuene, fordommene, mytene og skammen.

I anledning Verdens aksjonsdag mot spiseforstyrrelser 2019 inviteres du til livepodcast med Pia og Psyken på Litteraturhuset i Oslo.

Arrangementet er et samarbeidsprosjekt mellom Villa SULT Stiftelsen Institutt for spiseforstyrrelser, Spiseforstyrrelsesforeningen og ROS-Rådgivning om spiseforstyrrelser.

Arrangementet er gratis og åpent for alle. Krever ingen påmelding.

#medvektpåfølelser