Livet etter videregående 1

Livet etter videregående

bookmark

Studere? Folkehøyskole? Verneplikt? Jobbe?

søndag 23. april 2023, kl. 15:00 til kl. 16:00

Sal: Berner (u. et)

Arrangør: Litteraturhuset

Inngang: Gratis

Lurer du på hva i all verden du skal gjøre etter videregående? Rådgivere, lærere og foreldre har kanskje allerede gitt deg en lang liste med gode (og mindre gode?) ideer. Men til syvende og sist er det du som må bestemme hva som er riktig for deg.

Vi har samla et supert panel med noen bra folk som tok ulike valg og kan fortelle hvordan det egentlig er å være ferdig med skolen.

Tamina Sheriffdeen Rauf kan fortelle om hvordan det er å engasjere seg i samfunnsdebatten samtidig som man jobber og studerer. Tamina er 25 år fra Groruddalen i Oslo. Akkurat nå skriver hun ferdig en master i nevrobiologi, jobber som vitenskapelig skrivementor ved Universitetet i Oslo og i blomsterbutikk ved siden av. Hun er også politiker, samfunnsdebattant og Dialogpilot, i tillegg til å være en ivrig matentusiast.

Tuva Fagermoen kan gi råd til de som vurderer førstegangstjeneste eller folkehøyskole. Hun er 21 år. Etter videregående gikk hun et år på folkehøyskole, og året etter var hun inne i førstegangstjenesten hvor hun var med i TV-dokumentaren Klar til strid. Nå studerer hun i Oslo, og etter to år såpass innholdsrike år synes hun det er bra å ha landet litt!

Are Ørnevik har gode tips til de som skal flytte til en ny by eller vil reise. Han er 26 år fra Kristiansand og han flyttet til Oslo rett fra vidergående. Are begynte å studere media og politikk, deretter litt spansk, før han endte opp med psykologi hvor han nå går første semester. Are elsker livet som student, anbefaler alle som har lyst å gjøre det.

Rauand Ismail har gjort det stort i politikken og kan fortelle hvordan det var å være en av de yngste, møtende stortingsrepresentantene. Rauand er 23 år, student ved UiO og bystyrepresentant for MDG i Oslo. Han har tidligere jobbet som journalist, og i tillegg til erfaring fra Stortinget har han vært byrådssekretær for miljø og samferdsel. Ved årets valg er han MDGs ordførerkandidat.

Søndag 23. april kl 15.00 møter du dem på Litteraturhuset i Oslo i samtale med Martha Solberg og William Moe. Martha Solberg går andre året på Katta i Oslo, William Moe går andre året på Elvebakken. Begge sitter i kuratorgruppa for «Drop the Mic» som er et pilotprosjekt av og for ungdom på Litteraturhuset.