Livssorg i familien: Når barn strever eller blir syk

Livssorg i familien: Når barn strever eller blir syk

bookmark

Foredrag med Janette Røseth

torsdag 13. april 2023, kl. 19:30 til kl. 21:00

Sal: Wergeland

Arrangør: Psykolog Janette Røseth

Inngang: 300 ,-

Livssorg er den sorgen som oppstår når livet ikke ble slik du hadde tenkt. Det er den sorgen dere kan oppleve som familie når ett eller flere av barna dine strever med noe eller rammes av sykdom.

Når det skjer, begynner hverdagen fort å handle om neste mål, neste milepæl, mestring, fokus fremover, og om å komme seg gjennom dagene. Det kan være vanskelig å få øye på alle de gylne øyeblikkene dere må ta vare på og alt som faktisk går bra. Kanskje prøver du å unngå å kjenne på det som gjør vondt. For det kan gjøre ubeskrivelig vondt at barna våre ikke får det livet vi ønsket for dem. Denne livssorgen påvirker hele familien. Når en mister noe, mister alle noe.

Dette foredraget vil ta for seg den livssorgen vi alle kan føle på i familien når livet tar en u-sving, som foreldre, som søsken og som den som strever. Du vil få verktøy som kan være nyttige for å sette ord på tanker og følelser om livssorg, samt hvordan du kan håndtere din egen og andres livssorg, slik at den tar mindre plass i hverdagen. Verktøy for hvordan dere kan leve godt, og gjerne bedre, i det skjebnefelleskapet som familien blir. Og de grep kan dere ta som familie, når en eller flere av barna har det vanskelig og vondt. Verktøy for helt vanlige tirsdager.

Foredraget holdes av psykologspesialist Janette Røseth. Hun har skrevet boken «Livssorg i familien- hvordan håndtere hverdagen når våre barn rammes» i 2022, samt «Livssorg- Når livet ikke ble som du hadde tenkt» i 2020. For mer informasjon se www.janetteroseth.com.

Sted: Litteraturhuset i Oslo
Dato: 13 april 2023
Klokkeslett: 1930-2100 (dørene åpnes 30 min før)
Pris: 300 kr pluss billettavgift