Lykke og eksil

bookmark

Om Rune Christiansens forfatterskap

mandag 6. juni 2016, kl. 19:30

Sal: Amalie Skram

Arrangør: Forlaget Oktober

Inngang: Gratis

Velkommen til lansering av Miriam Stendal Boulos’ Lykke og eksil. En bok om Rune Christiansens forfatterskap.

Litteraturviter Miriam Stendal Boulos samtaler med Rune Christiansen

 

Om Lykke og eksil:

I Rune Christiansens barndomsunivers på Østerås åpnes det som skal bli en fruktbar og innholdsrik samtale om litteratur. Nysgjerrig spørrende og grundig lesende viser Miriam Stendal Boulos frem spennvidden i Rune Christiansens forfatterskap. Boulos tar for seg lesning og skriving som klassereise og dannelsesprosjekt, og hun holder døren åpen til Christiansens skattkammer: film og litteratur fra den store verden, i et eklektisk, mangslungent og rikt monn, som ikke avgrenser høyt fra lavt, men som plukker og setter sammen de hundretusener av biter som utgjør et lesende, sansende og erindrende menneskes liv. Slik inviterer hun samtidig inn til et forfatterskap som er lekent, åpent og grunnleggende humanistisk.

Miriam Stendal Boulos [f. 1968] er utdannet litteraturviter. Hun skrev sin doktorgradsavhandling om J.M.G. Le Clézios forfatterskap og utga i 1999 boken Chemins pour une approche poétique du monde. Le roman selon J.M.G. Le Clézio. Det var i en felles kjærlighet til fransk litteratur at Christiansen og Boulos møttes første gang. Boulos er bosatt i Bærum.

Rune Christiansen [f. 1963] debuterte i 1986 med Hvor toget forlater havet og har siden utgitt en lang rekke diktsamlinger, essays og gjendiktninger. Samtidig har han i stadig større grad markert seg som en betydningsfull prosaforfatter, senest med romanene Intimiteten (2003), Fraværet av musikk (2007) og Krysantemum (2009). Han har mottatt Oktoberprisen, Halldis Moren Vesaas-prisen, Språklig samlings litteraturpris, Doblougprisen, Osloprisen og Riksmålsforbundets litteraturpris. Ensomheten i Lydia Ernemans liv er Christiansens åttende roman. For denne ble Christiansen tildelt Brageprisen. Han ble også nominert til Kritikerprisen, Ungdommens kritikerpris, Natt og Dags Oslopris og kortlistet til P2-lytternes romanpris.

 

Vel møtt! Arrangementet er gratis og åpent for alle!