Manga masterclass

bookmark

Magisk univers, eventyrlig suksess

onsdag 15. oktober 2008, kl. 18:30

Sal: Wergeland

Arrangør: Litteraturhuset

Inngang: Billett

Kl. 18.30 
Filmvisning: Nausicäa of the Valley of the Wind (1984)

Vi er i en verden tusen år etter at en grusom verdenskrig har utslettet vår menneskelige sivilisasjon. Filmen viser en fremtidsdystopi med politiske undertoner. Nausicäa er basert på Hayao Miyazakis episke tegneserie med samme navn og er ansett som hans hovedverk innen manga. 

Kl. 21.00 
Fra manga til anime. Foredrag og panel
Med filmen Nausicaä of the Valley of the Wind fikk den japanske animasjonsregissøren Hayao Miyazakis stor suksess. Dette muliggjorde etableringen av studio Ghibli som senere har produsert moderne klassikere som Prinsesse Mononoke, Chihiro og heksene og Det levende slottet. Filmskribent og Japan-entusiast Geir Friestad forteller mer om dette unike studioet før Anders Moe, japanolog med manga som spesialfelt, og Eivor Vindenes, tidligere tegneserieredaktør, blir med i samtalen. Hva kjennetegner manga og anime, to sjangere som etter å ha underholdt horder av japanerne i hele etterkrigstiden nå står overfor sitt store gjennombrudd Vesten? Og hva skjer med estetikk og fortellerstruktur når en historie går fra trykt tegneserie til animert film? Morten Harper, president i Norsk Tegneserieforum styrer ordet.

Billetter for hele kvelden kan kjøpes på nett ved å trykke på linken over. Billetter til de enkelte programpostene (85,- for hver enkelt del) kan kjøpes i døra, men merk at det kan bli utsolgt på forhånd.