Mann (44) møter mann (44) og mann (46)

bookmark

Bård Tufte Johansen. Erlend Loe. Bjørn Gabrielsen

onsdag 21. mai 2014, kl. 19:00

Sal: Wergeland

Arrangør: Litteraturhuset

Inngang: Billett

Arrangementet er nå utsolgt i hovedsalen (Wergeland). Det er lagt ut billetter (50,-) til direkteoverføring på storskjerm i Nedjma, 3. etg.
Billetter til storskjermvisning kan kjøpes her.

Boden, derimot, er selve friheten. (Gabrielsen)

Men jeg bor ikke i skogen for å ha det morsomt. Jeg bor i skogen fordi jeg må være i skogen og du har få forutsetninger for å forstå det fordi du aldri har kjent at du har måttet være i skogen. (Loe)

Erlend Loe (44) har lang erfaring med å portrettere menn som ikke finner helt ut av ting, og i Doppler fra 2004 søker hovedpersonen skogens ro sammen med elgkalven Bongo, men ikke for å ha det gøy.

Forfatter og journalist i Dagens Næringsliv Bjørn Gabrielsen (46) har skrevet om mannens siste fristed i boka Jeg skal bare ut i boden en tur. Når jaktterrenget begrenses, vedhogst bare trengs på hytta og generelt kroppsarbeid utgår, står den moderne heterofile mannen igjen med boden. Men hva er det han egentlig holder på med der han står mellom elektriske driller og ting som må repareres? Tenker han på likestillingen, og at den kanskje ikke har kommet langt nok? Skammer han seg over at det ute i verden fremdeles er et stykke igjen før kvinner bestemmer like mye som menn, samtidig som han misliker at det hjemme hos ham selv er så lite av ham og så mye av henne? Og får han formulert dette for seg selv, hevet stemmen, eller blir det bare rydding av muttere?

«Ingen kan redde Mann (44) fra å drukne – i applaus», skrev Dagbladet om Bård Tufte Johansens enmannsshow, som for tiden går for fulle hus på Latter. Nå snakker han med andre menn om suget etter skogen, boden og jakten på et eget rom der ingen krever at man skal snakke.