”Mari Moments” – Mari Boines liv i fotografier

bookmark

Artistens liv fortalt av forfatter og fotograf Susanne Hætta.

fredag 10. februar 2017, kl. 19:30

Sal: Kverneland

Arrangør: Susannefoto forlag

Inngang: Gratis

Mari Boine har vært Sápmis viktigste stemme de siste 30 årene. Hennes musikk har nådd langt utenfor landegrensene. Fotograf og forfatter Susanne Hætta har fulgt Boine med kameraet i nesten tre år. Hun har fulgt stjernen på scenen, plateinnspilling, i naturen og i Boines private sfære. Resultatet er en praktbok på engelsk og nordsamisk: Mari Moments – Mari Liibbat”

Susanne Hætta viser fotografier og forteller om prosessen i samtale med forfatter og journalist Jakob Arvola. Det vises også fotografier som ikke er med i boka. I boka ledsages fotografiene av Boines egne refleksjoner om temaer hun er opptatt av, som naturvern, kultur, åndelighet og om det å finne igjen gleden etter en oppvekst med religiøs og kulturell undertrykking. I tillegg trykkes flere av hennes eldre sangtekster, samt to nye sangtekster fra Mari Boines kommende album See the woman (slippes mars 2017).

Boka gir oss nærhet til en artist vi alle kjenner til, men kanskje ikke kjenner. Boken utkommer i året for det samiske 100-årsjubiléet, og er en hyllest til den samisk artisten som har betydd mest for anerkjennelsen av de samiske stemmene.

Det er gratis inngang, og du kan kjøpe boka signert av forfatteren på Tanum Litteraturhuset etterpå.

Følg ”Mari Moments – Mari Liibbat” på Facebook: https://www.facebook.com/marimoments/