Mat & Marked 2022
Årets tema: Matens verdier
09:30: Registrering og mingling
10:00: Velkommen og åpning
- Redaktør og konferansevert Arne Kongsnes i Mat og marked (tidligere Matindustrien) ønsker velkommen
- Landbruks- og matminister Sandra Borch åpner konferansen (digitalt).
10:15 Nortura og bærekraftig mat
Leder for bærekraft i Nortura, Cecilie A. Hultmann
10:35 Norge i verden akkurat nå
Administrerende direktør Petter Haas Brubakk i NHO Mat og Drikke
10:50 Fra kiosk og dagligvare til fremtidens convenience
CEO i Reitan Retail, Ole Robert Reitan (digitalt)
11:10 Trender på matfronten i dag og fremover
Kategorisjef og trendspotter Jonas Werner Andersen i Norgesgruppen
11:25 Verdien av matforskning
Administrerende direktør Øyvind Fylling-Jensen i matforskningsinstituttet Nofima
11:40 Restrukturering for fremtidig vekst
Kjedeleder Rune Sandvik i Dely, som driver 140 serveringssteder i Norge
12:00 En god norsk lunsj
12:45 Quiz i salen – ha Kahoot-appen klar
13:00 Norsk mat – har den noe verdi?
Administrerende direktør Nina Sundqvist, Stiftelsen Norsk Mat
13:10 En reise i kvalitet og innovasjon
- Daglig leder Brit Selebø i Metervare AS om hovedstadens lokale pølsesuksess
- Matfaglig leder Thomas Bjørseth Nilsen i Foodservice i Circle K om utvikling av mattilbudet langs norske veier
- Daglig leder Bernt Bucher-Johannessen i Hanen om matturisme, ost og sider
- Gründer Knut Andreas Berg i Lett AS – restaurantkjeden som satser på grønn mat og drikke
14:10 Kaffepause og benstrekk
14:25 Dagligvaremakten – blir det virkelig noen endringer?
Intervju med forbrukerdirektør Inger Lise Blyverket i Forbrukerrådet. I debatten etter intervjuet deltar Ingvill Størksen, direktør for politikk og myndighetskontakt i Coop, Mette Hanekamhaug, kommunikasjonsdirektør i Dagligvareleverandørenes forening (DLF) og Willfred Nordlund, leder av næringskomiteen på Stortinget.
14:55 Oppsummering og avslutning