Strategidiskusjon: MatpolitikkFoto: Fylkesmannen i Hedmark

Strategidiskusjon: Matpolitikk

bookmark

Med Svenn Arne Lie, Hildegunn Gjengedal og Maria Lavik

onsdag 5. juni 2019, kl. 19:00 til kl. 20:00

Sal: Berner-kjelleren

Arrangør: Litteraturhuset

Inngang: Billett

Priser: Ordinær 100,-Student 70,-

Oppdatert fredag 28. juni 2019, kl. 09:52

09:52

Samtalen er nå tilgjengelig som podkast!

Onde tunger vil ha det til at den eneste forskjellen på matpolitikken til FrP og Senterpartiet er tempoet i nedleggelsen av gårdsbruk. Men hvis man enes om at Norge skal bli mer selvforsynt, at vi ønsker å kutte klimagassutslippene og ta vare på naturmangfoldet: Hva slags matpolitikk trenger vi da? Hvilke mål skal vi styre matpolitikken mot? Og hvordan kan vi skape en felles virkelighetsforståelse som gjør at vi kan jobbe i samme retning?

I løpet av våren har Litteraturhuset arrangert fire foredrag i serien «Matpolitikk for dummies», der vi bl.a. ser på forbrukermakt, fiskeripolitikk, sammenhengen mellom klima, kjøtt og biologisk mangfold og politiske tiltak. Nå avrunder vi med en strategidiskusjon.

Gunnhild Stordalen og EAT ble møtt med kritikk fra flere i landbruket da de lanserte sin «globale diett». Kritikerne mente kostholdet ikke var tilpasset norske forhold. Men hvordan bør så et slikt norsk kosthold se ut hvis det skal være gunstig for både helse og miljø?

Svenn Arne Lie er landbruksforsker og forfatter av boka En nasjon av kjøtthuer. Hildegunn Gjengedal er seniorrådgiver i Bondelaget og har god kjennskap til maktfordelingen og rammene som styrer matpolitikken både internasjonalt og i Norge. Nå møter de to Klassekampens Maria Lavik til en strategidiskusjon om framtidas norske middagstallerken.