Melankoli

bookmark

Susanna Wallumrød synger Gunvor Hofmo

fredag 1. april 2011, kl. 20:00

Sal: Wergeland

Arrangør: Bpopmentometer

Inngang: Billett

Lyrikeren Gunvor Hofmo regnes som en av etterkrigstidens sterkeste stemmer. Hennes unike evne til å sette ord på menneskers lengsler og tap vekket Susanna Wallumrøds interesse i en bokhandel julen 1999. Når hun nå har satt musikk til diktene er det to av Nordens fremste melankolikere som møtes. Hofmos undring over både ondskapen og det vakre i livet får gjenklang i Wallumrøds melodier, klanger og stemme i denne konserten.

Susanna Wallumrød er en av de mest markante og beste vokalistene vi har her i landet. I vår er hun klar med nytt album. Denne gangen med musikk til lyrikeren Gunvor Hofmos dikt. Susanna Wallumrød har etablert seg i elitesjiktet blant norske musikere med duoen Susanna & The Magical Orchestra (med Morten Qvenild) og som soloartist. Det har blitt totalt fem album i Susannas navn, tre med Susanna & The Magical Orchestra og to soloalbum. Og hun har blitt lagt merke til i både inn og utland. Fra strålende omtaler og konsertvirksomhet verden over, via musikk til suksess-serien Grey’s Anatomy, til samarbeid og turnévirksomhet sammen med amerikanske Bonnie ”Prince” Billy.

Gunvor Hofmo (1921-1995) utga sin første diktsamling "Jeg vil hjem til menneskene" i 1946. Det ble til sammen 700 dikt og 20 samlinger i hennes navn. Hun regnes blant Norges mest betydningsfulle modernistiske lyrikere, og en av etterkrigstidens sterke stemmer. Hofmos store evne til å sette ord på menneskers lengsler, tap og undring over både ondskapen og det vakre i livet fikk gjenklang i Susanna Wallumrøds verden gjennom melodier, klanger og hennes egen stemme. Dette er et møte mellom to av Nordens fremste melankolikere.

Sammen med musikerene Ståle Storløkken (Elephant9, Supersilent, Terje Rypdal) , Hans Magnus Ryan (Motorpsycho), Jo Berger Myhre (Solveig Slettahjell, Splashgirl) og Erland Dahlen (Nils Petter Molvær, Madrugada, Xploding Plastics) har materialet blitt foreviget i studio. Nå står landets scener og festivaler for tur og det er liten tvil om at dette blir et av årets konserthøydepunkt.

Les anmeldelser fra Dagbladet og Adressavisa her:
http://www.dagbladet.no/2011/03/15/kultur/musikkanmeldelser/musikk/anmeldelser/gunvor_hofmo/15800654/
http://www.adressa.no/kultur/musikk/anmeldelser/article1604042.ece