Automatisk kladd 15Foto: Pawel Manka © 18 October 2018 

#Metoo, media og likestilling

bookmark

Hva vi kan lære av andre

onsdag 6. mars 2019, kl. 18:00 til kl. 20:00

Sal: Nedjma

Arrangør: IAWRT Norge og UNESCO Norge

Inngang: Gratis

#MeToo er kalt det største som har skjedd siden kvinner fikk stemmerett. Men vi vet at normendring tar tid, og vi vet at mediene er viktige for å holde trykket oppe. Og vi vet at praksis er forskjellig verden over. Hva er dagens status? Og hva kan norske medier lære av likestillingsarbeid i andre land?

Møt to forskere og en journalist, som har gått inn i medienes dekning av #MeToo, og bransjens eget arbeid med kjønnsrelaterte forskjeller i media – i Norge og 5 utvalgte land.

Greta Gober (postdoc stipendiat ved enheten for journalistik, medier och kommunikation, Stockholms Universitet) er forfatter av en ny håndbok som IAWRT International lanserer i samarbeid med  Unesco Norge denne kvelden: Handbook on working Towards Gender Equality in the Media. IAWRT & the Gender Mainstreaming project.

Boka presenterer erfaringer fra arbeidet med å avdekke mekanismer som hindrer kjønnslikestilling i mediene. Fem av organisasjonen medlemsland står i fokus: Kenya, Tanzania, Sør-Afrika, Uganda – og India. Temaet har vært et hovedfokus for IAWRT’s arbeid i mange år.  Hva kan norske medier lære av andres erfaringer?

Professor Kristin Skare Orgeret fra OsloMet og journalist Marte Vike Arnesen fra Journalisten.no har forsket på hvordan norske medier dekket MeToo debatten, og hvordan et utvalg redaksjoner har arbeidet med temaet siden bevegelsen oppsto for halvannet år siden.

Arrangementet foregår på engelsk.