Mini multilinguals in the makingFoto: UiO/Nadia Frantsen

“Mini multilinguals in the making”

bookmark

Når barn lærer mer enn ett språk

lørdag 7. mars 2020, kl. 10:15 til kl. 13:15 – Avlyst

Arrangementet er dessverre avlyst.

Sal: Wergeland

Arrangør: MultiLing

Inngang: Avlyst

Grunnet stor interesse og pågang har vi oppgradert og flyttet arrangementet til salen Wergeland, og vil derfor kunne ta imot flere publikummere enn opprinnelig planlagt. Vi tar imot publikum etter førstemann-til-mølla-prinsippet (dette gjelder også de som har forhåndsregistrert seg). Vi anbefaler å møte opp tidlig for å sikre seg plass. Dørene til lokalet åpner klokken 10.00.

Er flerspråklige barn smartere? Hvordan kan jeg støtte det flerspråklige barnets språkutvikling på best mulig måte? Kan barn med spesielle behov lære mer enn ett språk?

Hvis du har et flerspråklig barn, jobber med flerspråklige barn eller bare er nysgjerrig på hvordan det å lære mer enn ett språk påvirker barns utvikling, er du hjertelig velkommen til denne workshopen.

Gjennom korte, informative foredrag, samtaler og diskusjoner utforsker vi flerspråklighet hos barn, og vi hører gjerne om deres opplevelser av og med flerspråklighet. En rekke forskere fra MultiLing – Senter for flerspråklighet ved Universitetet i Oslo forteller om ny forskning på feltet og tar for seg de praktiske sidene ved det å være foreldre til flerspråklige barn.

Arrangementet foregår på engelsk, og det vil være tegnspråktolk tilstede. Dersom du har behov for tolk, kan du gjerne kontakte arrangøren på m.j.w.andersen@iln.uio.no, slik at vi kan passe på at du får plass langt nok fremme.

Program:

Flerspråklighet på spedbarnsstadiet, Liquan Liu
Flerspråklighet i barndommen, Elisabet García González
Flerspråklighet hos barn med spesielle behov, Franziska Köder
Språkvalg i familien og samtaler, Elizabeth Lanza
Spørsmål og svar, samtaler og diskusjon

Praktisk informasjon:

Arrangementet foregår på engelsk, og er rettet mot voksne, men barn er selvsagt også velkomne. Vi setter opp et aktivitetsbord for barn i lokalet.
Det vil være enkel bevertning på arrangementet.
Etter romendringen vil det dessverre ikke være mulig å ta med barnevogner inn i lokalet. Disse må parkeres utenfor Litteraturhuset, men kan evt. låses fast til sykkelstativ.
Mini multilinguals in the making arrangeres av MultiLing – Senter for flerspråklighet i forbindelse med Den internasjonale morsmålsdagen 2020.