Mor for enhver pris

bookmark

Teaterforestilling og samsnakk

lørdag 25. mai 2013, kl. 18:00

Sal: Wergeland

Arrangør: Teatret Vårt

Inngang: Billett

Mor for enhver pris er en performance lecture som på en morsom, tankevekkende og uredd måte forsøker å forholde seg til dagens store etiske debatt om surrogati og fertilitetsbehandling. Hvorfor er det så viktig å bli mor eller far? Og hvor langt er man villig til å gå for å oppnå det? Forestillingen Mor for enhver pris tar et oppgjør med Trond Viggos legendariske og pedagogiske bok Kroppen og setter det hele inn i dagens moderne verden hvor sædceller og egg tas inn og ut, transporteres over landegrenser, selges og kjøpes, smeltes sammen i laboratorier og settes inn i en ukjent kvinnes livmor. Det som engang var så såre enkelt og kunne bare gjøres på én måte, er nå blitt en milliardindustri med en enorm etterspørsel. Vi vil ha barn!

Seks kvinnelige skribenter, hvorav flere har fått barn ved bruk av alternative metoder, har gått sammen med en skuespiller for å undersøke denne fremadstormende utviklingen, med lovverket og sosiale normer hengende på slep. Vi inviterer til en humoristisk varieté med et alvorlig og tidvis absurd tema, som egentlig koker ned til det helt basale; nemlig det store ønsket om å få et barn og kanskje angsten for ikke å lykkes.

Forestilling varer i cirka 50 minutter. Pause i 10 minutter. Debatt i cirka en time. I panelet: Leder Ønskebarn Renate Kurszus, journalist og forfatter Mala Wang-Naveen, idéhistoriker og forfatter Monica Wegling og psykoterapeut og pappa ved hjelp av surrogati Rolf Aspestrand.

Les mer om forestillingen her