Morsstemmer

bookmark

Den norske kvinnedagen er 100 år i år

søndag 8. mars 2015, kl. 14:00

Sal: Berner (u. et)

Arrangør: Tid for barn

Inngang: Gratis

Hva er det som er så viktig med verdensbildet hos små barn at skuespiller Sølje Bergman la karrieren på vent i småbarnsfasen? Hvordan har den norske morsrollen utviklet seg gjennom de hundre årene vi har markert kvinnedagen? Hvorfor opplever noen kvinner at det er kvinneundertrykkende å levere barn i barnehagen i dag? Hvordan var Gro Harlem Brundtland som mor? Hvilket forhold har Erna Solberg til sin mor?

Tid for barn har invitert aktuelle stemmer og stiller også med egne medlemmer for å markere og feire kvinnedagen på Litteraturhuset i Oslo 8. mars kl. 14-16.

Program: 
Sølje Bergman
Kl. 14.00-14.30: «Et begrenset verdensbilde!» Møt skuespiller Sølje Bergman som valgte bort karriere noen år til fordel for barna. Hun vil snakke om barn fra 0-3 år, deres behov for beskyttelse, omsorg, tid og tålmodighet fra foreldrene. Samt råd og erfaringer hvordan man utøver dette.

Sylvi Greiner
Kl. 14.30-15.00: «Den norske morsrollen gjennom 100 år» I anledning at den norske kvinnedagen har 100-års jubileum vil styreleder i Tid for barn vil fortelle om morsrollen slik den ble formet rundt århundreskiftet og hva som har påvirket den frem til i dag. Hvorfor opplever noen norske mødre det som kvinneundertrykkende å levere barn i barnehagen?

Kjersti Salvesen
Kl. 15.00-15.30: «Kjære mor» Møt forfatter og journalist Kjersti Salvesen. Hun vil lese noen utdrag fra boken «Kjære mor» og si litt om prosessen bak boken, som hun har laget sammen med billedkunstnerne Mia Gjerdrum Helgesen og Gro Mukta Holter. Teksten og kunsten i «Kjære mor» er en ærlig hyllest til alle mødre.