Musikk og litteratur

bookmark

med Cornelius Jakhelln, Eivind Buene og Jon Øystein Flink

tirsdag 27. september 2011, kl. 19:00

Sal: Kverneland

Arrangør: Musikkforum

Inngang: Gratis

Hvorfor driver forfattere med musikk og komponister med litteratur? Hva kan musikken gjøre som litteraturen ikke kan, og omvendt? Fins det et musikalsk språk og en litterær musikk?
 
Musikkforum inviterer tre markante skikkelser i sin generasjon til å diskutere forholdet mellom det å skrive litteratur og det å lage musikk. Forfatter og musiker Jon Øystein Flink slår til lyd for en samtale mellom forfatter/svartmetallmusiker Cornelius Jakhelln og komponist/forfatter Eivind Buene.
Cornelius Jakhelln (f. 1977) er forfatter, musiker og kritiker. I 2007 vant han Bonnier-Cappelens store nordiske romankonkurranse med Gudenes fall. Året etter vant han Fabelprisen for samme bok, og avsluttet det poetiske firebindsverket Quadra natura med diktsamlingen Galderhug. Jakhelln har mastergrader i filosofi fra universitetene Sorbonne og Sussex. I tillegg til å skrive, spiller han i bandene Solefald og Himeriksskvadronen, med Sturmgeist og G.U.T. som soloprosjekter. I 2010 innlemmet Jakhelln sin mikrolabel Inhuman Music i Kunstmilitsen, et kollektiv som krysser militær estetikk med kunstnerisk skapelse. Samme år utkom han med sin første diktsamling på høgnorsk, Trisyn. Jakhelln har bodd i Berlin siden 2006. 
 
Eivind Buene (f. 1973) er utdannet komponist og musikkpedagog fra Norges Musikkhøgskole. Siden 2000 har han vært frilanskomponist, bosatt i Oslo. Ved siden av å skrive for klassiske besetninger har Buene vært involvert i en rekke samarbeidsprosjekter med improvisasjonsmusikere, og han har også arbeidet med jevne mellomrom som arrangør og låtskriver innenfor populærmusikk. Buene debuterte skjønnliterært med romanen Enmannsorkester i 2010.
 
Jon Øystein Flink (f. 1976) er først og fremst kjent for kultromanene Ole-Kristian Oksrød og Bort med den dagen da Jón ble født. Han har også skrevet noveller, dramatikk og lydpoesi. I 2010 vant han ungdommens kritikerpris for romanen Sex, død og ekteskap, som forøvrig er oversatt til tysk og tsjekkisk. Flink er også gitarist og låtskriver, og er eneste medlem i lo-fi-bandet Flink band; i tillegg pleier han en parallell karrière som tryllekunstner.
 
 
Musikkforum er Norsk Komponistforening og NOPAs felles faglige forum med målsetting om å skape større bevissthet og engasjement rundt komposisjon og beslektede temaer innenfor musikk. Musikkforum er gratis og åpent for interesserte.