Musikk som beveger?

bookmark

Akademiets forskerkafé med Alexander Refsum Jensenius

mandag 2. mai 2016, kl. 18:00

Sal: Berner-kjelleren

Arrangør: Akademiet for yngre forskere

Inngang: Gratis

Akademiet for yngre forskere inviterer til en serie uformell forskerkafé hvor dialog mellom forsker og publikum står i sentrum. 4. mai snakker musikkforsker Alexander Refsum Jensenius om musikk og bevegelse: Hvorfor beveger du deg til musikk? Hvorfor tramper du takten forsiktig på jazzkonsert, men danser vilt og uhemmet på en mørk og svett klubb? Og, hvor stille sitter du egentlig på en klassisk konsert? Musikkforsker Alexander Refsum Jensenius vil svare på disse spørsmålene og fortelle mer om sin forskning på luftgitarister, discodansere, pianister og dirigenter.

Om bidragsyterne:

Alexander Refsum Jensenius er en musikkforsker og forskermusiker som arbeider med musikk, bevegelse og teknologi. Han har utdannelse i musikkvitenskap og informatikk fra Oslo og Chalmers, og har hatt lengre gjesteforskeropphold ved McGill og UC Berkeley. Alexander er instituttleder ved Institutt for musikkvitenskap, Universitetet i Oslo og medlem av Akademiet for yngre forskere. 

Einar Duenger Bøhn er møteleder og sikrer god dialog mellom publikum og forsker. Han er filosof ved Universitetet i Agder og medlem i Akademiet for yngre forskere.